Folkefest i byparken

Lokale ildsjæle og Rasmus Nøhr laver gratis folkefest på Thyholm 18. juni. Danmark Dejligst-turnéen besøger cirka 30 byer i løbet af sommeren.

Danmark Dejligst blev startet i 2012 af musiker og troubadour Rasmus Nøhr, der gerne ville ud at spille i hele sommerlandet, og især steder, der normalt ikke bugner med musik- og kulturtilbud. Rasmus Nøhr samlede derfor sit band og tog guitaren over skulderen for at bringe levende musik ud til det ganske land - fra Tommerup til Tuse Næs og Rebild til Rødby. Opbakningen fra lokalmiljøet var enorm, og det er det frivillige engagement, som gør at Rasmus Nøhr har udvidet Danmark Dejligst-konceptet med flere og flere byer år for år. Missionen er at skabe en musikalsk og kulturel magueritrute.

“Jeg kalder det Overskudsdanmark. Det er steder, hvor folk kender hinanden og har tid og overskud. Man har telefonnummeret til den lokale politimand, og byens elektriker giver gerne en hånd med. Det er sværere i de større byer. Jeg håber, at Danmark Dejligst kan være med til at åbne folks øjne for, hvad man kan, når man hjælper hinanden”, siger Rasmus Nøhr.

Til Danmark Dejligst-arrangementerne spiller flere etablerede kunstnere, blandt andet Bo Evers, og upcoming bands. Men også lokale bands vil få en plads til scenen.Derfor afholdes der en Band Battle i løbet af foråret, hvor forskellige lokale bands spiller. Der er gratis entré og publikum kan stemme på, hvem de synes der skal have chancen for at stå på scenen til Danmark Dejligst - Thyholm 2016.

Bag Danmark Dejligst står også den kendte pokerspiller Gustav Hansen, bedre kendt som Gus Hansen. Gustav er Rasmus’ gamle gymnasiekammerat og sammen har de rejst rundt i New York og Las Vegas for at prøve lykken som professionelle backgammon og pokerspillere. Skæbnen har nu ført dem sammen igen, men denne gang er det med fødderne solidt plantet i den danske muld. Den store vide verden er udskiftet med Varde og Vordingborg for at skabe kontakt, involvere og engagere lokalmiljøet. Det er blevet til mange besøg på den jyske prærie, og har skabt et indgående kendskab til Danmarkskortet.

“Jeg er ved at tage en bachelor i Danmark. Jeg tager rundt i landet og mødes med alle de lokale ildsjæle og foreningerne, som vil hjælpe med at få stablet Danmark Dejligst på benene. Det er en helt anden hverdag end jeg er vant til fra pokerverdenen,”  siger Gustav Hansen.

Læs mere om Danmark Dejligst - Thyholm på Facebook og på Danmark Dejligst website.

Sidste år besøgte Danmark Dejligst 28 byer og havde i alt ca. 40.000 besøgende. I år går turen forbi omkring 30 steder og antallet af publikummer forventes at nå 90.000.


 

Kære Forening!

Idet vi takker for at rigtig mange mødte op til Idemødet om Danmarks Dejligst i Midtpunktet d. 14. marts fremsender vi hermed referat fra aftenen. Endvidere er vedhæftet tilmeldingsblanket til boder, samt oversigt over styregruppen for Danmark Dejligst.

Send gerne mailen videre til alle du kender der kunne være interesseret i at gøre en forskel for Thyholm

Vi håber inderligt, at rigtig mange flere vil tilmelde sig med en bod eller en aktivitet til dagen.

Boder: tilmelding til Elin på elin.kloster@hotmail.com

Tilmelding med aktivitet: til Mai på mai@struer.dk el. 26 71 51 05

Tilmelding til Musik Battel og optræden på scenen: Susanne Schou på 41 40 94 15

Tilmelding til frivilligt arbejde / bar / toiletter / oprydning / p-plads: Frank Stokholm på fsa@bang-olufsen.dk

Mai Lindgaard
Centerleder, Midtpunkt


 

/files/Thyholm i bevægelse/906/Deltagere Danmark Dejligst Idemøde 14.3.16.docx
/files/Thyholm i bevægelse/906/Info vedr. adresser + praktiske detaljer for foreninger + ildsjæle.docx
/files/Thyholm i bevægelse/906/Vejledning i tilmelding til standplads for foreninger.docx

Fotos fra Morgensangen i Byskoven 12. maj 2016