Kunst, musik og bobler på Mississippi
12-03-2023 12:00

Kunst, musik og bobler
på Mississippi

Påskeudstillingen på Thyholms kunst- og kultursted Mississippi åbner 18. marts - med musik, kransekage og bobler

Seks meget forskellige kunstnere indtager rummene Thyholms kunst- og kultursted Mississippi ved påskeudstillingen (forårsudstillingen) i perioden 18. marts til 23. april. Åbningen af udstillingen, ferniseringen, sker med kransekage og bobler. Stedet har nemlig modtaget en bemærkelsesværdig gave, og det skal fejres. Hvem giveren er, og hvad gaven består af, afsløres på dagen, der også byder på musikalske indslag og art talk.

”En enkelt skal vel ikke fremhæves frem for de fem andre udstillere. Og dog, det tør jeg godt gøre med billedkunstneren Bjørn Eriksen,” siger stedets stifter og leder Bruno Nordensgaard. ”Han er nemlig også komponist og musiker. I gymnastiksalen, hvor hans malerier hænger, vil han i forlængelse af fernisering og traktement give en musikalske indslag og holde et foredrag om sin kunst.”War is over II af Bjørn Eriksen

Som billedkunstner kan Bjørn Eriksen karakteriseres som ekspressiv og abstrakt, dog er mennesker og ansigter genkendelige, tilbagevendende motiver. Hans base er Rødovre, og han har udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling og på mange andre censurerede udstillinger samt på gallerier i ind- og udland.Fire af Jens Erik Bygvraa.

Jens Erik Bygvraa, en anden af udstillerne, er en reklamemand, som blev billedkunstner. Han møder med udstillingens absolut største værk på knap syv meter. Det består af en serie på fem abstrakte enkeltværker på hver 133 cm. Jens Erik Bygvraa bor i Grønbjerg, hvorfra han driver en mangeartet grafisk virksomhed, og hvor han sammen med Jane Bjørneboe også har et galleri.Tid af Mette Kølbæk Christensen.

Mette Kølbæk Christensen, Vinderup, er oprindelig geolog. Gennem godt 12 år, frem til 2020, var hun i fuldtidsjob hos Vejdirektoratet. Frem til dette år havde hun haft billedkunsten som fritidsbeskæftigelse. Nu blev den til en noget udfordrende fuldtidsbeskæftigelse. For ”… det var hele tiden dét at male, som lå tættest på mit hjerte,” som hun i september 2021 fortalte til Dagbladet Holstebro Struer op til kunstmessen Nutidskunst 2021 – Kunst i kulturens by i Idom. Mette Kølbæk Christensen maler naturalistisk, ”grænsende til det fotorealistiske, og gerne med et tvist af noget surrealistisk,” som hun har forklaret.
Hun vandt publikumsprisen ved Mississippis censurerede udstilling sidste år.Traner i solnedgang af Michael Fahlgren.

”Bornholmerfotografen Michael Fahlgren” udstiller kunstfoto, hvor fotografier bearbejdes i en arbejdskrævende digital proces, før de printes. Det kan være ansigter, som bliver til anderledes portrætter, eller motiver, som han finder i naturen eller i hverdagens aktiviteter. Michael Fahlgren flyttede i 2020 sammen med sin kone til Tejn.

Frk. Love af Sys Hansen

På sensommerudstillingen 2022 på Mississippi bemærkede gæsterne farvestrålende, glimmerglitrende værker i papmaché, udført af amerikansk-fødte Tina Menore.

På påskeudstillingen i år skal vi heller ikke snydes for papmaché. Farum-kunstneren Sys Hansen udstiller sine hverdagsagtige figurer, menneskeskikkelser med levende ansigtsudtryk, med arm- og kropsbevægelser – og med klare farver.
Sys Hansen har en fortid i reklamebranchen, hvor hun bl.a. var med til at fremtrylle dukkefiguren ”Harry” for DSB.

Stentøj af Lotte Overgaard.

Påskeudstillingens sjette kunstner keramikeren Lotte Overgaard, Silkeborg. Hun inspireres af naturen, dyr, flora og plantevækster. Lotte Overgaard er sikker i sit formsprog og i sin beherskelse af materiale og teknikker, og roses for sine detaljer og spændende glasurer.

Og hvad der vil interessere mange: Hendes værker har alle en praktisk anvendelse!