Vestjydske Kunstnere holder lang påskeferie på Mississippi
28-03-2022 18:00

Vestjydske Kunstnere holder 
lang påskeferie på Mississippi

Traditionsrig kunstnersammenslutning rykker for første gang uden for hjembyen Holstebro – til Thyholm

Kunstnersammenslutningen Vestjydske Kunstnere, med hjemsted i Holstebro, rykker til det naturskønne Thyholm på en tidlig og lang påskeferie.

25 af sammenslutningens p.t. 53 medlemmer udstiller værker på kunst- og kulturcentret Mississippi, der ligger umiddelbart syd for landsbyen Uglev – og er identisk med den gamle Odby Skole. 26. marts holdes der fernisering, og 1. maj er sidste åbningsdag for udstillingen.

Majlis Dybkjær, som er talsperson for udstillingens kunstnere, fortæller:

”Sammenslutningen Vestjydske Kunstnere er opstået i Holstebro og har hidtil kun udstillet sammen i denne by, de senere år i Huset for Kunst og Design, hvor vi har haft vor traditionsrige efterårsudstilling. Den fortsætter, og igen til efteråret vil der blive inviteret en eller flere gæsteudstillere, som vi ser som potentielle medlemmer.”

Men sammenslutningens styregruppe vil ikke blot have nye medlemmer, man ønsker også at bringe kunstnerne og deres kunst ud til udstillingssteder uden for hjembyen.

Mississippi bliver første stop på denne rejse.

Deltog sidste år

Majlis Dybkjær er billedkunstner og deltog i Mississippis censurerede udstilling sidste år. Hun kender derfor stedet og dets stifter og leder Bruno Nordensgaard.

”Det er jo fantastiske bygninger med en masse plads, som vi ikke finder mange andre steder,” bemærker hun.

”Og plads, dét har vi brug for, når hver udstiller skal have fire værker til ophængning og seks værker til gulvet (skulpturer, red.)

Vi er glade for, at Bruno Nordensgaard giver plads til vor udstilling. Men vi er også spændte, når vi sådan er kommet på udebane.”

En hurtig hovedregning giver et samlet antal værker på et godt stykke over 100. Disse mange værker dækker bredt.

På væggene vil publikum møde olie- og akrylmaleri, akvarel, grafik og mixed media, og på gulvenes podier skulpturer i keramik, sten, bronze og træ.

Kunstnerisk kraft

”Der er noget for alle!” slår Majlis Dybkjær fast, og tilføjer:

”Udstillingen viser mangfoldigheden i kunstnersammenslutningen. Ikke mindst bliver den et billede på den kunstneriske kraft, som kendetegner Vestjylland.”

Vestjydske Kunstnere har medlemmer primært i dette område. Der er i dag også medlemmer bosat i Saltum, Løkken og Fredericia; medlemmer, som på optagelsestidspunktet boede i Vestjylland.

Betingelserne for medlemskab er, at man har en aktiv kunstnerisk produktion, og at man har deltaget i tre censurerede udstillinger, hvorved kvaliteten sikres. Med disse to udgangspunkter kan en kandidat indstilles af et medlem af sammenslutningen eller af styregruppen – og sluttelig godkendes af styregruppen.Et af de udstillede værker, der er udført af Niels Steen Sørensen, Humlum.