Thyholm kunstforening ​klar med påskeudstilling
24-03-2022 08:00

Thyholm kunstforening
klar med påskeudstilling

Vi prøvede første gang i 2020. Det gik ikke. Så prøvede vi igen i 2021. Det gik heller ikke. Nu prøver vi så igen i 2022, og denne gang er vi ret overbeviste om, at det går. Nemlig at Thyholm Kunstforening kan holde Påskeudstilling i Kulturhuset i Hvidbjerg med fernisering Skærtorsdag d. 14. april kl 14.00

Traditionen tro er det lokale kunstnere, der vises i påsken, og ”gengangerne” fra de sidste to år er Anna Grethe Bundgaard fra Hjerm og Herluf Dahl fra Humlum.

Anna Grethe Bundgaard er en særdeles produktiv maler, der som udgangspunkt arbejder med akryl, men blander mange forskellige elementer ind i sine billeder, og bruger forskellige maleteknikker, så de færdige billeder får vidt forskellige udtryk.

Anna Grethe udfordrer både sig selv og opfattelsen af, hvad man kan gøre med et lærred. Ud over naturligvis malingen bruges der så forskellige elementer som bl.a. sand, silkepapir, kartoffelsække og metalpapir på billederne. Der kan optræde menneskelignende skikkelser på Anna Grethes billeder, men de er overvejende non-figurative – og som oftest i meget stærke farver.

Der er ingen titler til at lede publikum på vej, så beskueren må, på lige fod med kunstneren, bruge sin fantasi.

Herluf Dahl var selvstændig smed i 60 år, og fortsætter nu med at bruge smedehåndelaget til at fremstille skulpturer.

Grundelementerne i Herlufs skulpturer er skrot, som han finder på omegnens jerngårde. Han arbejder i stort set alle tilgængelige metaller, og kombinerer de forskellige afskæringer fra diverse industrivirksomheder med f.eks. glas og plastik.

Ind imellem optræder der også træ i skulpturerne, som varierer i størrelse, så det er muligt at finde noget såvel til vindueskarmen som til terrassen.

Forskellige restriktioner har i de senere år gjort det vanskeligt for Herluf at skaffe ”råmateriale” til sine kunstværker, så kom og nyd dem i Hvidbjerg mens tid er. Udstillingen er åben dagligt 14 - 17 frem til 18. april.