Informationsmøde for fordrevne ukrainere
15-03-2022 22:00

 

Informationsmøde for
fordrevne ukrainere

Struer Kommune afholder tirsdag den 22. marts informationsmøde for fordrevne ukrainere, hvor forholdene om den nye særlov bliver præsenteret.

Den 17. marts vedtages den nye særlov, der skal sikre hjælp til fordrevne ukrainere. I den forbindelse afholder Struer Kommune et informationsmøde, hvor ukrainere bosat i Struer Kommune kan få information om, hvordan de skal forholde sig til den nye lovgivning.

Særligt vil der blive lagt vægt på, hvordan lovgivningen påvirker deres nuværende boligsituation. Dertil er informationsmødet en mulighed for at møde andre ukrainere, danne netværk og tale sammen om det, der trænger sig på.

Informationsmødet afholdes i Struer Energi Park d. 22. marts kl. 15.30.

Find flere informationer til ukrainske statsborgere på https://www.nyidanmark.dk/en-GB/Words-and-concepts/Fælles/Information-to-Ukrainian-citizens

Ukrainere kan ansøge om opholdstilladelse

Fordrevne ukrainere, der opholder sig i Struer Kommune, kan fra dags dato ansøge om opholdstilladelse.

Særloven, der skal sikre hjælp til fordrevne ukrainere, forventes godkendt den 17. marts, men allerede nu kan ukrainere ansøge om opholdstilladelse.

Selvom du kan indsende ansøgningen digitalt, skal du fremmøde fysisk ved enten Udlændingestyrelsens Borgerservice i Næstved eller Borgerservice i Odense, Aarhus, Aalborg for at fuldføre ansøgningen. Det skyldes, at man i forbindelse med ansøgningen om opholdstilladelse skal have optaget biometri - eksempelvis fingeraftryk. I den forbindelse planlægges det, at der holdes ekstraordinært åbent i weekender.


Særloven giver Struer Kommune mulighed for at tilbyde ydelser, undervisning, pasning og jobformidling til de fordrevne ukrainere bosat i kommunen.

Det er en forudsætning for at kunne modtage hjælp fra Struer Kommune, at der ansøges om opholdstilladelse.

For mere information på nyidanmark.dk/ukraine

Ansøg om opholdstilladelse