Regelbau 411 - Ny udstilling
11-03-2022 17:00

Regelbau 411 -
Ny udstilling - Haul

Udstilling af Sophia Ioannou Gjerding & Nina Møller
26.03.22 - 22.05.22

Video, lydværker, skulpturer og computerspil indgår i Regelbau 411’s kommende udstilling Haul skabt i et samarbejde mellem billedkunstner Sophia Ioannou Gjerding og komponist Nina Møller.

Direkte oversat til dansk betyder to haul ’at slæbe’ og refererer i udstillingen til, hvordan vi bærer betydninger med os i vores forestillinger om fortiden og fremtiden. Udstillingen optegner et fremtidsscenarie af et jæger-samler-samfund, hvor forhistoriske genstande og postapokalyptiske spekulationer sammenblandes og giver form til historiens sorte huller og næring til forestillinger om kommende tider.

Gennem udstillingen går samleren. En cyborg-agtig hybrid af organisme og maskine, virkelighed og fantasi, fortid og fremtid. Samleren nærer sig ikke ved triumfen eller nederlaget, men ved gentagelsen, den cirkulære og kontinuerlige slæben som det arbejde, der tjener livets opretholdelse. Som en modfortælling til jægerens tapre bedrifter repræsenterer samleren den evindelige slæben-til-huse som en del af vores historieskrivning, men tydeliggør også, at indsamlingen af det materiale, der ligger til grund for vores verdensbillede, er både selektiv og subjektiv. 

Udstillingen Haul bevæger sig rundt om dét at skrive historier, om hvordan fortællinger om fremtiden er formet af fortællingerne om fortiden, der igen er påvirket af, hvorfra vi ser. Med anti-heroiske overtoner introducerer Gjerding & Møller samleren i en post-apokalyptisk verden, hvor kunsthallens besøgende med et joystick i hånden kontinuerligt kan genåbne fortællingens slutning.

Sophia Ioannou Gjerding (f. 1989) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2018 og udvalgt i 2020 til Statens Kunstfonds karriereprogram ”Den Unge Kunstneriske Elite”. Gjerding arbejder installatorisk med teknikker såsom 3D-print, animation, lyd og fotogrammetri og har tidligere udstillet på bl.a. ARoS, Organon Exhibition Space og Kunsthal Aarhus.

Nina Møller (f. 1993) er uddannet fra DIEM på det Det Jyske Musikkonservatorium i 2021. Ved at blande poesi og musik undersøger hun, hvordan musik kan udfolde sig som imaginær lyd igennem, hvad hun selv kalder fiktive partiturer. Nina Møller indgår ved siden af sin solopraksis som komponist og performer i tværkunstneriske samarbejder. 

Åbning: 26. marts 2022 kl. 14-16.
Udstillingsperiode: 26. marts - 22. maj 2022.
Åbningstider: alle dage kl. 10-17. Gratis entré. 

Udstillingen er kurateret af Matilde Best og Simon Thykjær.

Udstillingen er blevet til med generøs støtte fra Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Det Obelske Familiefond, William Demant Fonden, Plastic Collective og The Animation Workshop.