Struer Kommune er klar til at tage imod ukrainske flygtninge
04-03-2022 18:00

Struer Kommune er klar til at tage imod ukrainske flygtninge

Situationen i Ukraine eskalerer fra dag til dag og stadig flere ukrainere forlader landet og søger mod vesten. Derfor melder Struer Kommune sig nu klar til at tage imod en del af de flygtninge, der skulle søge mod Danmark.

Situationen i Ukraine er alvorlig og det forventes at en del af de ukrainere, der er lykkedes med at forlade landet, vil søge mod Danmark. Struer Kommune er klar til at tage imod en del af de ukrainske flygtninge.

”Vi ser med stor alvor på situationen og er lige nu i gang med at danne os et overblik over de ledige boliger vi har i Struer Kommune, som kan stilles til rådighed som indkvarteringsfaciliteter. Derudover glæder det mig, at lokale aktører har kontaktet os, for at stille indkvarteringsfaciliteter til rådighed,” siger borgmester Mads Jakobsen.

Én af de aktører, der har kontaktet Struer Kommune, er Grand Hotel Struer, der har stillet 15 værelser til rådighed.
Udover at stille boliger til rådighed, er Struer Kommune i kontakt med en ukrainsk herboende borger, der har en stor kontaktflade til herboende ukrainere. Struer Kommune vil i de følgende dage være i tæt dialog om at få skabt kontakt til de personer, der har brug for hjælp i form af logi.

Derudover er Struer Kommune i tæt dialog med Beredskabet og KL.

Udover den håndholdte støtte til de ukrainske flygtninge, vil Struer Kommune vise deres støtte til ukrainerne ved at belyse brobuerne på havnen i Struer i det ukrainske flags farver og hejse de ukrainske flag foran rådhuset.