Midtpunktet hylder de danske dialekter
18-02-2022 13:00
Midtpunktet hylder
de danske dialekter
Midtpunktet er atter klar med en spændende og underholdende aften, når der inviteres til Dialektawten lørdag den 26. februar.
 
Midtpunktet er klar med en hel unik koncertoplevelse, når centret hylder de danske dialekter til et nyt og spændende koncept under navnet Dialektawten. 
 
”De danske dialekter er en vigtig del af dansk kulturarv og ikke mindst vores humor og identitet som mennesker. Dialekterne viser den mangfoldighed, der rummes i dansk kultur. Derfor hylder vi de danske dialekter, når 3 dygtige kunstnere går på scenen og underholder til Dialektawten på hver deres dialekt.”, fortæller Lars Møller Pedersen, leder af Kulturcenter Midtpunktet. 
 
Martin Kanstrup - den nye Niels Hausgaard fra Thy
Oplev den nye stjerne fra Thy, Martin Kanstrup. Er af flere blevet kaldt den nye Niels Hausgaard. Martin Kanstrup leverer musikalsk komik serveret med jysk lune. Martin Kanstrup fik sit navn slået godt og grundigt fast i det midt- og vestjyske, da han deltog i et portrætprogram på Tv Midt/Vest. Glæd jer til humor og musik på Thybomål.
 
Carsten Knudsen – manden bag the kartoffelwoman
Carsten Knudsen, fra De Nattergale og manden bag the kartoffelwoman, er lidt af en multikunster, der med en musikalsk ekvilibrisme og en god portion humor tager publikum med på en fantastisk rejse ind i den vestjyske dialekt. De Nattergale blev folkeeje, da de på vestjysk dialekt tog danskerne med på en ny rejse i musikalitet og humor. Carsten Knudsen tager denne aften sine bedste dialektnumre med til Midtpunktet.
 
Rikke Thomsen – nomineret til 3 GAFFA-priser
Sidste navn på plakaten er Rikke Thomsen. Rikke har netop udgivet sit andet album på sønderjysk, ”Opland”. Alene på scenen inviterer Rikke Thomsen publikum helt tæt på og med ind i sit hjemstavsunivers. På klingende sønderjysk tages lytteren i hånden og dørene åbnes til det sted, Rikke er opvokset: Velkommen til Blans i Sønderjylland og til en både humoristisk - og dybt alvorlig fortælling om en opvækst med store drømme, svigt, venskab, udlængsel, afsavn og musik. “Opland” er Rikke Thomsens musikalske og digteriske værk om det sted, der har farvet hende menneskeligt, eksistentielt og følelsesmæssigt - og publikum kommer med helt ud på oplandet, et sted, de fleste bare kører forbi og aldrig skænker en tanke.
 
Efter udgivelsen af “Omve’n Hjemve” modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmålsprisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt. Og for nylig blev Rikke Thomsen nomineret til ikke blot 1 eller 2, men hele 3 GAFFA-priser; Årets Danske Solist, Årets Danske Popudgivelse og Årets Danske Sangskriver.