Struer skal være mere lækker for erhvervslivet
10-02-2022 08:00
Struer skal være mere
lækker for erhvervslivet

 
Struer Kommune sætter nu ekstra kræfter ind på at forbedre serviceoplevelsen for kommunens erhvervsliv. Det sker blandt andet på baggrund af tidligere års placeringer i erhvervsklimaundersøgelser, og forbedringen skal ske gennem en række tiltag og ændringer, hvoraf et centralt er ansættelsen af en såkaldt erhvervsplaymaker.
 
”Struer bør gøre sig mere lækker.”
 
Sådan lød overskriften i en tilbagemelding fra Dansk Industri efter offentliggørelsen af den lokale erhvervsklimaundersøgelse i 2020. Med udspring i DI’s kortlægning af erhvervsvenligheden, blev der i begyndelsen af 2021 igangsat en proces, der skulle videreudvikle og styrke Struer Kommunes erhvervsservice og dialog med virksomhederne.
 
Struer Kommunes samlede placering i den seneste erhvervsklimaundersøgelse er således på 61.-pladsen, men borgmester Mads Jakobsen er fortrøstningsfuld i forhold til ambitionerne for fremtiden.
 
”Jeg er sikker på, at vi med denne målrettede indsats kan forbedre erhvervsvenligheden. Det er alfa omega, at det lokale erhvervsliv ikke vælger os fra,” siger borgmester Mads Jakobsen.
 
Foruden en ny målsætning om at bevæge sig op og være i top-10 blandt erhvervsvenlige kommuner, så sigter Struer Kommune også på at have en kontinuerlig dialog mellem kommunen og erhvervslivet, så udviklingen skabes i fællesskab. 
 
Erhvervsplaymaker skal sikre sammenhæng og samspil
For at sikre en bedre og mere sammenhængende indgang til Struer Kommune, bliver der inden længe oprettet en stilling som erhvervsplaymaker. Erhvervsplaymakeren skal være proaktiv og udadvendt, når det kommer til den generelle erhvervsfremme og erhvervsudvikling i kommunen, og får samtidigt en koordinerende rolle i kommunen.
 
”Erhvervsplaymakeren skal både være en central dialogpartner i forhold til de kommunale opgaver såvel som en der spiller dygtige specialister gode i samarbejdet om at løse virksomhedernes udfordringer. Playmakeren skal være en ekstra person, der er til rådighed for dialogen med virksomhederne og forblive tilgængelig, så virksomhedernes projekter lykkes bedre,” siger borgmester Mads Jakobsen.
 
Erhvervsplaymakeren, der ansættes med reference til teknisk direktør Rune Asmussen, forventes at tiltræde i foråret 2022. Første evaluering af de nye tiltag forventes i januar 2023.
 
Fakta
Struer Kommune har en ny målsætning om at komme i top-10 blandt kommuner med det bedste erhvervsklima.
 
Målsætningen skal indfries med i alt tre indsatsområder, der alle skal være med til at forbedre erhvervsvenligheden:
• Let tilgængelighed og øget kommunikation 
• Koordineret, transparent og løsningsorienteret sagsgang 
• Læringsfokuseret feedbackkultur
 
Første evaluering af indsatserne forventes i januar 2023.