Ny direktør i Struer kommune
01-12-2021 23:00


Ny direktør i Struer kommune

”Hellere fælles projekter end individuelle opgaver”
Rune Asmussen er Struer Kommunes nye direktør for teknik- og kulturområdet. 
 

Efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg, godkender Struer Byråd ansættelsen af Rune Asmussen som direktør for teknik- og kulturområdet. Rune Asmussen kommer fra en stilling som teknik- og miljøchef i Syddjurs Kommune, hvor han har været chef for de syv afdelinger, der tilsammen udgør det tekniske område i Syddjurs Kommune.
 
”Jeg har i mit møde med Struer Kommune tydeligt kunne mærke et gåpåmod og en entreprenørånd, der fortæller mig noget om, at her vil vi noget sammen. Vi ser fælles ”projekter” frem for individuelle ”opgaver”. Her vil jeg især se frem til at bidrage til helt konkrete projekter omkring udviklingen af havnen, styrkelse af erhvervsindsatsen i kommunen og samspillet med kulturlivets aktører,” siger Rune Asmussen, der tager 20 års ledererfaring i det kommunale med til Struer Kommune. 

Han overtager den ledige direktørrolle efter Jakob Bisgaard, der tidligere på året overtog en stilling i Aalborg Kommune. I Struer Kommune kommer Rune Asmussen til at indgå i en direktion, der i forvejen består af direktør Lotte Junker Pedersen og kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller. Før sin ansættelse i Syddjurs Kommune besad Rune Asmussen forskellige leder- og chefstillinger i Randers Kommune i knap 17 år.

Tilhænger af dialogsøgende partnerskaber 
Den nye direktør glæder sig til sine nye ansvarsområder inden for hele teknik- og kulturområdet, der ifølge ham har gode muligheder for samspil.

”Lokalområderne, kulturen og den gode fortælling om Lydens By skal bruges som løftestang til at løfte de høje politiske ambitioner og skabe en højkvalitetskommune, der både fastholder og tiltrækker borgere. I den sammenhæng er den kommunale administration ikke noget særligt i sig selv, men lever bedst i kraft af de fællesskaber, den indgår i. Her tænker jeg på fællesskaber med civilsamfund og virksomheder, der i endnu højere grad kommer til at tegne driften af fremtidens kommune – også i Struer Kommune,” siger Rune Asmussen.

I Struer Kommune arbejdes der allerede med en partnerskabstankegang, hvor kommunen i større grad går i partnerskab med eksempelvis erhvervslivet og øvrige aktører om at skabe de bedste løsninger for samfundet. Derfor glæder det også kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, at ansættelsesudvalget pegede på Rune Asmussen.

”Vi ser frem til at kunne byde Rune velkommen i det nye år, hvor han kommer til at sætte sit præg på både eksisterende og nye samspil i og uden for vores administration. Der er ingen tvivl om, at hans ledererfaring og dialogsøgende tilgang vil bidrage til at sætte handling bag vores vision om en kommune, der både inddrager og samskaber med det omgivende samfund og samtidig understøtter vores byråd i at føre de politiske ambitioner ud i livet,” siger Jesper Thyrring Møller.

Privat bor Rune Asmussen i Langå og er gift med Johanne med hvem han har to piger på hhv. 20 og 18 år. Han er en ivrig kulturforbruger, der også engagerer sig i det lokale kulturliv i Langå. Derudover er Rune Asmussen en flittig landevejsrytter, som i ny og næ tager cyklen til sin nuværende arbejdsplads 70 kilometer fra hjemmefronten. 

Rune Asmussen tiltræder som ny direktør i Struer Kommune 1. januar 2022.