54 år på scenen og stadig spillevende
21-10-2021 22:00

 

54 år på scenen og stadig spillevende

Ivan Pedersen & Danmarks næstbedste trio gæster Høloftet d. 6. november. Sangeren/sangskriveren Ivan Pedersen har været i gang i to menneskealdre, og har stadig hjertet medMan kunne måske godt overveje at gå på pension, når man er 70 + år gammel. Det ligger åbenbart ikke lige for hos dansk musiks, Grand Old Man, Ivan Pedersen.

For ikke så snart hans coronaudsatte – og TV transmitterede - 70 Års fest-turné 2020 er overstået, før så rykker det igen i cirkushesten.

Den nys afviklede fødselsdags-tournés stort opsatte shows, med hitsange fra hele karrieren, har bestemt sine forcer, og sanger/sangskriveren går stadig rundt og smiler ved mindet om en hel efterårs tournés stående ovationer – MEN - den lidt mere intime scene passer altså virkeligt godt til sangerens nutidige og noget mere eftertænksomme repertoire. Ivan Pedersen har med gruppen Sing, Sing, SIng besøgt Høloftet før, og koncerten d. 6. november er derfor noget, Ivan og trioen virkeligt glæder sig til.Den superstramme trio bag ham: Danmarks Næstbedste Trio: (Sten Rasmussen, Troels Skovgaard og Søren Skov – musikere der gennem årene symbiotisk næsten er groet sammen med Pedersen) giver disse sange al den dynamik, nærhed og finesse i detaljen, som sangene og arrangementerne indbyder til.

Den modne alders traditionelle passivitet har altså ikke – som man måske kunne forvente - indfundet sig på matriklen i Besser på Samsø, hvor sangeren, musikeren, produceren, musikpolitikeren – efter sin vellykkede hjerteoperation - har boet i de senere år. Det er nemlig blevet til nogle Sing Sing Sing tourneer, dannelse af en helt ny trio med to andre tenorer i TWDFL, udgivelsen af det ”modne CD-album”: Min verden er venlig - samt udgivelsen af selvbiografien: Med hjertet udenpå.  JA, man skulle jo nødigt gå og kede sig.

På denne efterårsturné kommer man til at genhøre gamle kendinge- sange fra det seneste album og hvem ved snart hvad, der musikalsk ellers kommer til at ske?

Som biografien på mere end 400 sider afslører, er Ivan jo ikke en mand af få ord, så som regel disker han op med små courserier – sande og opdigtede – om snart sagt alle aspekter af livet, ofte afsluttet med bidske, kærlige pointer. Vi kan se frem til en aften med fjollede grin, smil, alvor og ind imellem gåsehudsfremkaldende musik-øjeblikke. Ind imellem findes der jo på den danske musikscene individer, der kan ”bære en melodi”. Måske skal man på vejen hjem lige tørre en forræderisk tåre ud af øjenkrogen.

Billetter til denne aften sælges på høloftet.dk