Northern Assembly kommer igen på Høloftet
06-10-2021 12:00

Northern Assembly
kommer igen på Høloftet

Høloftet starter sit efterår ud med et glædeligt genbesøg. Maden, musikken og fortællingen danner rammen om aftenerne på det lille spillested på Thyholm, og om nogen mestrer Northern Assembly historiefortællingens kunst! Det oplevede høloftets gæster i 2019, da det 4-mand store orkesters gæstede Thyholm for første gang. Det var en intens aften med de smukkeste vokaler, og en musikalsk oplevelse, der sad i publikum meget længe. Nu er de retur, og d. 15. oktober byder Høloftet dem og gæsterne velkomne..  

Northern Assembly slår sine folder omkring de to sangskrivere Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan, som begyndte at skrive musik sammen i 2013, drevet af en fælles passion for god, oprigtig historiefortælling og varmglødet håndspillet musik. I 2014 kom bassist Jesper Smalbro og trommeslager Jens Hedegaard til og den danske kvartet udgav derefter deres debut-EP “Northern Assembly” senere samme år.

Et par udsolgte shows skabte hurtigt en dedikeret og lokal fanbase i deres hjemby Aarhus. Efter at have vundet Fatter Eskil prisen i 2015, fik bandet national interesse og gæstede festivaler rundt omkring i landet efterfulgt af en turné i Schweiz.

I januar 2018 udkom bandet med debutalbummet “Death Won’t you marry me?” som blev fulgt af en Danmarks-turné - med blandt andet Tønder Festival og SMUKfest på plakaten.

Og det var ikke kun Danmark, der fik øjnene op for Northern Assembly’s kvaliteter. Også i Sydkorea vakte orkesterets indie/folk-lyd interesse, hvad førte til endnu en succesfuld turné.

I 2019 kom kvartettens andet album ”Closer Together”, som  blandt andet modtog fem stjerner fra musikmagasinet GAFFA, og derudover blev et af årets mest afspillede albums på P5.

Northern Assembly har igennem årene spillet over 150 koncerter i ind- og udland, hvor de har høstet stor anerkendelse for deres stærke sangskrivning, storeladende produktioner, nærværende performances, humor og historier, og utrolig velklingende harmonier. 

Det er medvirkende til at placere dem i den absolutte top af den talentfulde, danske folk-scene, der i disse år gennemgår en renæssance, hvor de udmærker sig som et orkester, der formår både at forny genren og fængsle publikum på én og samme tid. 

De autentiske folkelige toner i Northern Assembly bliver båret af medrivende beats, kontrabas, guitar og klaver, mens dansk/færøske Dina Danialsdottir og bristiske Andreas Bevan på guitar og sang i front trækker publikum ind med deres smukke harmonier og ikke mindst indlevende historier.

Så publikum skal være klar på at blive både rørt og imponeret, når Northern Assembly indtager Høloftets scene d. 15. oktober. Der er få billetter tilbage på www.høloftet.dk

KØB BILLET HER