Smitten stiger – husk de gode råd
19-08-2021 15:00

Modtaget fra Struer Kommune:

Smitten stiger – husk de gode råd

Struer Kommune har den seneste uge oplevet en større stigning i smitten af COVID-19, særligt på en række skoler. Måden at få smittetallet ned igen er, at vi alle husker de gode råd om at opretholde god hygiejne.

I den seneste uge der konstateret 47 nye smittede i Struer Kommune. Stigningen sker efter at smitten har været nærmest ikke tilstedeværende i kommunen hen over sommeren, og kan kobles sammen med, at eleverne er vendt tilbage på skolerne efter endt sommerferie.

Smittestigningen sker på trods af, at der generelt i kommunen, og således også hos den yngre målgruppe, er en høj vaccinetilslutning. 70% procent af de inviterede i Struer Kommune er færdigvaccineret og 77,7% er påbegyndt, hvor der på landsplan er 66,7% færdigvaccinerede. Derfor er det i høj grad også en tilbagevenden til de vaner, som vi har været vant til at navigere efter i ”corona-tiden”, der er i fokus for at bremse smitten.

Vi har et fælles ansvar om at holde smitten uden for døren og derfor er det vigtigt, at vi alle husker på hygiejnerådene:

  • Vask hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Luft ud
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt – i særdeleshed hvis du ikke er vaccineret.

De skoler, hvor smitten er udbredt, vil vende tilbage til nogle af de tiltag, som i en lang periode i vinter og i foråret har vist sig at hæmme smitten. Forældre og elever vil høre nærmere herom. Derudover vil der være fokus på et højt hygiejneniveau på skolerne, således at eleverne sikkert kan færdes på skolen og modtage deres undervisning.

Vaccination
Der vil i den kommende tid blive planlagt flere dage, hvor det er muligt at modtage en vaccination mod COVID-19 uden tidsbestilling. Dette vil Struer Kommune melde ud via sine kommunikationskanaler. Ellers er det muligt for unge fra 12 år og op at lade sig vaccinere ved at booke tid på vacciner.dk.