Mississippi melder klar med udstillingen: ”Mellem Himmel og Jord”
07-08-2021 00:00

Mississippi melder klar med udstillingen: ”Mellem Himmel og Jord”

Efter en fin sommerudstilling på Mississippi, melder man klar med en ny udstilling, der vil få stor international islæt, da der vil være både græsk, indonesisk og dansk inspireret kunst. Lørdag den 7. august er der fernisering kl. 14.00-16.00. Udstillingen kører frem til søndag den 5. september. I hele udstillingsperioden er der åben torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

Medvirkende: Evi Apostolou (DK/GR), Bente Kallehauge (DK), Awang Behartawan (IND), Dadi Setiyadi (IND), og Morten Lykke (DK)

Det er en del af kunstnernes arbejde bestandigt at være søgende på mange planer.
Udstillingens titel Mellem Himmel og Jord opstod i en samtale, hvor visioner og erfaringer var omdrejningspunktet, og kunstens plads og kunstnernes stræben var dialogens centrum.
- Det er i en metafysisk proces, det sker, det skabende øjeblik. Uafhængigt af religiøse tilhørsforhold på et spirituelt plan, aktuelt i tiden og rummet. Mellem himmel og jord.

 


 

Evi Apostolou er født i Grækenland, uddannet på Athens School of Fine Arts, og har dertil en bachelorgrad i religion. Hun har boet i Danmark siden 2014. Evi Apostolou er optaget af biomorfe former, det vil sige forbindelsen mellem kroppen og verden, mellem krop og ånd, mellem kroppen og videnskaben.
- Alt er som en organisme, eller er del af en større organisme, mener kunstneren, der bl.a. viser værker fra serien My Precious Ones. 

Bente Kallehauge er bosat i Vestjylland og arbejder med billeder i tekstil og blandform. Kallehauge arbejder med uld i en lagvis filteproces, og formår hermed at skabe nuancerede, følsomme portrætter af kendte og ukendte profiler. Hun opbygger desuden fabulerende motiver med udgangspunkt i naturen og Skaberværket, og arbejder utraditionelt og frit med uldens vidtspændende muligheder.

 

Indonesiskfødte Awang Behartawan har boet i Danmark siden 1997, og han har skabt illustrationen til udstillingen. Han arbejder både i maleri og i 3D-objekter, samt med stedsspecifikke værker.

Awang Behartawan belyser tidsaktuelle temaer som eksempelvis den globale pandemi og effekten på verden, på hverdagen, på mennesker. Han er optaget af geometriske mønstres samspil med det organiske, af kulturelle overlap, og af gentagelsen i livets kredsløb. En vedvarende kilde til inspiration er de matematiske fraktalprincipper, som også findes vegetation som kål og blomsterhoveder, i kystlinjernes blondemønstre og i sneglehusene blandt meget andet. Awang Behartawan tager en dans med livet og døden og verdens sande tilstand.

 

Dadi Setiyadi er ligeledes af indonesisk herkomst, uddannet på Kunstakademiet i universitetsbyen Yogyakarta og internationalt anerkendt. Han maler realistiske temaer, der er aktuelle i tiden. Spejlet i myter og genkendelige motiver udfordrer han vores brogede værdier, og konfronterer os med fortidens og nutidens grundforståelser.

 

Morten Lykke arbejder med skulpturer i forskellige materialer, bl.a. i akryl og bronze.

Skulpturerne er udført i akryl og stammer fra et akvariet i Hirtshals, som sprang læk i forbindelse med en brand.

Både bronze skulpturer og akryl installationerne bærer præg af Morten Lykkes i ordets bedste forstand friktionsfrie tilgang til det kunstneriske arbejde. En ide opstår, de praktiske udfordringer løses, og projektet gennemføres med de variabler og usikkerhedsmomenter, som måtte opstå undervejs. Nogle gange bliver værket, som det var tænkt, andre gange bliver det noget helt andet, men hver gang sker det på materialets og processens betingelser.