Største grafiske udstilling på Mississippi
16-06-2021 22:00

 

Største grafiske udstilling
på Mississippi

Sommeren på Mississippi byder på to udstillinger i år. Sommerudstilling og grafikudstillingen ”KONTRAST”. Lørdag den 19. juni er der fernisering kl. 14.00-16.00. Udstillingen kører frem til søndag den 1. august. I hele udstillingsperioden er der åben onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

På sommerudstillingen møder man de to kunstnere Külli Suitso og Mette Glassy.

Külli Suitso er billedkunstner og fra Letland. Siden marts 2014, hvor Ruslands invasion af den ukrainske halvø Krim indtraf, har Külli Suitso været grebet af hjelme som element i sin kunst. Det er der kommet en betydelig værksuite ud af på ca. fyrre malerier i olie på lærred, samt grafik, en video og flere installationer med hjelme. Værkerne har været vist på gallerier i ind- og udland, samt på Estlands Krigsmuseum. Nogle af disse værker er med i udstillingen.

Külli Suitso er vokset op med massiv propaganda, skydeundervisning i skolen og et humør, hvor den sorteste humor er nødvendig for den mentale overlevelse. Külli Suitso har malet og tegnet siden hun var 10 år, og har en uddannelse som billedkunstner og kunstpædagog. I dag bor hun i Middelfart og underviser på Aarhus Kunstakademi.  

Mette Glassy arbejder med kobber i 3D og kommer fra Odder.

Mette Glassy tilbyder os med sin kobberkunst nogle visuelt set meget spændende værker med et rigt farvespil og en taktiltet, der gør, at man instinktivt får lyst til at røre ved dem og tage dem i hånden. Samtidig ligger der nogle vigtige eksistentielle budskaber i hendes arbejde. Budskaber om fred og forsoning, om at tage ansvar for os selv såvel som for vores planet og om den nødvendige fusion af tro og videnskab, leg og forskning.

Grafiske udstilling
Det er lykkes for Mississippi i samarbejde med Fyns Grafiske Værksted at stable udstillingen under titlen ”Kontrast” på benene. Der er ikke mindre end 53 kunstnere fra hele Danmark og enkelte fra udlandet.

Fyns Grafiske Værksted er en selvejende institution på foreningsbaserede vilkår. Værkstedet ligger i Odense med både udstillingslokaler og grafiske værksteder.

Det er Fyns Grafiske Værksteds mission at være en bærende faktor i dansk kunstliv, især indenfor den grafiske kunst. De fremmer grafikeres udvikling og deres muligheder for at udleve deres grafiske intentioner, gennem et funktionelt grafisk værksted og gode udstillingsmuligheder.