Thyholm Kunstforenings ​sommerudstilling klar
28-05-2021 15:00

Thyholm Kunstforenings
sommerudstilling klar

Efter tre corona-aflyste udstillinger er det med stor glæde, at Thyholm Kunstforening nu atter kan invitere til Sommerudstilling 2021 i Kulturhuset i Hvidbjerg.  Vi åbner med det tætteste vi kan komme en normal fernisering søndag  20. juni, og har åbent daglig 15-17 frem til 31. juli. (mandag lukket).

Glæden bliver ikke mindre af, at vi kan fejre genåbningen med værker af keramikeren Marianne Steenholdt Bork og maleren Martin Eggert.

Værk af Marianne Steenholdt

Vi havde fornøjelsen at vise Marianne Steenholdt Borks finurlige keramikskulpturer allerede i 1996, hvor alle, der så dem, var dybt betagede især af de fantastiske og fantasifulde løveskulpturer. Der er ikke sparet på farverne og bladguldet, og Marianne fik tilnavnet ”Løvernes Dronning”, et navn, der passer den dag i dag. Også selv om der naturligvis er meget andet at se, bl.a. en række nye skulpturer, som Marianne kalder Tik-Tak, og som er en form for kommentar til den corona-tid, som vi befinder os i. Uden at de af den grund er specielt dystre. Det ligger vist ikke lige til Mariannes gemyt.

Værk af Martin Eggert

Martin Eggert startede, som så mange andre, med at tegne som barn. Men han gik nok lidt mere seriøst ind i det, og cyklede som 10-årig rundt og tegnede de midtjyske landskaber. Ti år senere begyndte han så at male, og det var ingen succes. Men han gav heldigvis ikke op, og efter års øvelse nåede han frem til den stil, han så lige siden har forfinet til (nær ved) perfektion. Han kalder det ”koloristisk realisme” og det dækker over malerier lavet med næsten fotografisk præcision.

Martrin er også pianist, og han fremhæver sammenhængen mellem billederne og musikken. Og ligesom man ikke skal tro, at man har fået alting med første gang, man har hørt Bachs Goldbergvariationer, gør man klogt i at kaste mere end et enkelt blik på Martin Eggerts malerier. Der kan godt gemme sig noget under de smukke penselstrøg.

Men kom selv og se.