Problemer med vandet i Hvidbjerg
28-04-2021 17:00

Problemer med vandet i Hvidbjerg

Uddrag fra Hvidbjerg Vands hjemmeside:

Mandag d. 19/4 2021.
Der har været få henvendelser til Vandværket i weekenden om metalsmag i vandet. Vi er også blevet gjort opmærksom på, at der er skrevet om det på Facebook. På Vandværket er der et renoveringsprojekt i gang, og det skal naturligvis undersøges, om det har forbindelse med metalsmag i vandet.
Tirsdag d. 27/4 2021.
Klokken 20.44 fik jeg en mail fra en forbruger, som fortalte, at vandet stadig har metalsmag. Det var henvendelse nr. 2 om det samme inden for de seneste dage. Vi er sikre på, at metalsmagen kan kædes sammen med renoveringsarbejdet på vandværket, og vi ved, at det er fuldstændig ufarligt at drikke vandet. Sagen er drøftet med Struer Kommune, som er enige med os i, at tiden løser problemet. Vi kan dog anbefale de forbrugere, som stadig har metalsmag i vandet, om at lade vandet løbe ca. 10 minutter.
Vi er klar over, at de berørte forbrugere oplever det som rigtig træls, men vi forventer at problemet snart er løst.
Det er vigtigt for os at vide, når der er problemer med vandet fra Thyholm Vandværk, og også når vandet igen er ok. Derfor vil vi opfordre til, at vi får besked via telefon, 29851636.
 
OPLYSNING: Jeg forventer at kunne give en orientering i morgen, onsdag, om lukning af vandet for alle forbrugere, muligvis allerede torsdag. Efter genåbning af vandet, opfordrer vi til, at begrænse vandforbruget, for at sikre, at alle kan få vand, da vandtrykket vil være lavere end normalt.
Se det her på hjemmesiden i morgen efter kl 12.
28/4
Lukningen af vand er foreløbig udsat til mandag d. 3/5. Vi forventer at lukningen vil vare max 1 time. Nærmere besked når vi ved mere.
 
Metalsmag i vandet.
Vi har i dag fået analyse af vandet og der er, som forventet, forhøjet tal i.f.t. jern. Nogle forbrugere har bemærket, at vandet ikke er så klart som det plejer. Dette skal ses som en følge af jern i vandet og det er, som tidligere nævnt, helt ufarligt at bruge vandet.
Er der spørgsmål til dette, så ring 29851636 (Benny)
ved en større renovering på vandværket, er der konstateret forhøjet tal i.f.t jern flere steder på lednings nettet. Der arbejdes på højttryk på sagen. Kommunen er orienteret om forholdene, der bliver taget adskillige prøver af vandet som kan konstatere at det er ufarligt at drikke. Renoveringen drejer sig om 2 stk. nye filtre indeholdende 8m3 vand hver, samt helt ny manifold, hvor i der bliver sat UV filter på som en fremtids sikring af vandet. Årsagen til at der kan opleves brunt vand er at der er blevet hvirvlet en større mængde jernholdig bundfald, fra rentvandstanken som er kommet ud på ledningsnettet. der arbejdes med at få skyllet ledningsnettet rent for det jern holdige vand, og der vil kunne gå noget tid inden at alle er kommet med.
Er der spørgsmål til dette, så ring 29851636 (Benny)
Hilsen bestyrelsen