Sådan benytter du coronapas
07-04-2021 23:00

Struer Kommune vejleder:
Sådan benytter du coronapas

Har du udfordringer med coronapas? Læs mere om, hvordan du anskaffer dokumentation for din vaccination eller dit testresultat.

Struer Kommune får i disse dage flere henvendelser fra borgere angående coronapas. Vi videreformidler her de forskellige muligheder for coronapas:

Coronapas på sundhed.dk

På sundhed.dk kan man hente to slags coronapas:

  • Et coronapas for COVID-19 test, hvis man er testet negativ med en PCR-test eller en hurtigtest (antigentest), og svaret ikke er ældre end 72 timer – passet kan også hentes for børn og fuldmagtsgivere
  • Et coronapas for COVID-19 vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb – passet kan ikke hentes for børn og fuldmagtsgivere

Der arbejdes desuden på et coronapas, der kan bruges som dokumentation for, at man har immunitet efter at have haft COVID-19.


Coronapas i MinSundhed-appen

I MinSundhed-appen kan du hente coronapas for COVID-19-vaccination samt vise testsvar for COVID-19 test, der fungerer som dokumentation, når testsvaret ikke er ældre end 72 timer.

Man kan hente coronapasset for COVID-19-vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb.

Du finder MinSundhed i både Apple App Store og Google Play.

Dokumentation for ikke-digitale borgere

Borgere, der ikke bruger de digitale løsninger, har andre muligheder for at dokumentere deres vaccination og testresultater.

Dokumentation for gennemført vaccination mod COVID-19:

  • Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post. Fra den 9. april vil borgere, der allerede er færdigvaccinerede modtage passet, og det vil derefter løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres. Herudover etableres der hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan få mulighed for at bestille et printet vaccinationspas.

Dokumentation for COVID-19-test:

  • Det er i dag muligt at få fysisk dokumentation for svar på antigentest hos mange af de private udbydere, og det vil fremover blive stillet som krav, at disse leverandører tilbyder fysisk dokumentation til borgere, som ønsker det. Der arbejdes desuden på en løsning med hensyn til svar på PCR-test. Derudover findes der en fuldmagtsløsning på sundhed.dk, som gør det muligt for pårørende eller værger at se testsvar og hente COVID-19 testpas.

www.struer.dk/coronapas finder du en samlet guide til coronapas.

Ved yderligere spørgsmål om coronapasset kan der tages kontakt til den myndighedsfælles coronahotline på telefon 70 20 02 33