Struer kommune - en organisation i trivsel
28-01-2021 12:00

Struer kommune -
en organisation i trivsel

En stor medarbejderundersøgelse i Struer Kommune viser, at trivslen hos medarbejder ligger markant højere end øvrige kommuner i landet.   

Struer Kommune har gennemført en stor undersøgelse blandt kommunens medarbejdere, der viser at medarbejder i høj grad trives på tværs organisationen og anciennitet.

Det er generelt på alle parametre, som ligger til grund for trivslen, at Struer Kommune scorer højt blandt medarbejderne – men særligt det meningsfulde arbejde med kerneopgaven i fokus og samarbejdet med kolleger og leder er helt i top, til stor glæde for borgmester Niels Viggo Lynghøj:

”Det er et godt tegn, når vores medarbejdere trives. Det betyder, at ”motoren” har det godt og vi gør noget rigtigt. Det giver et godt fundament for at yde god velfærd for og med borgerne i Struer Kommune.”

”Det er et stort skulderklap til os som organisation og de dygtige medarbejdere og ledere, der hver dag arbejder for yde god velfærd til vores borgere og sikre en gunstig udvikling for vores kommune. Derudover giver det os også et godt udgangspunkt for at tiltrække de rigtige medarbejdere, som kan bidrage til at vi kan blive ved med at løfte kvaliteten i vores arbejde.”

Kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, supplerer:

”Vi har en sund organisation. Ikke bare på nogle områder, men på tværs af alle centre. Jeg hæfter mig særligt ved, at vi også på tværs af anciennitet har en generel høj trivsel, hvilket ikke er en selvfølge. Vores ledere og medarbejdere formår altså at skabe gode vilkår og motivation for hinanden, uanset om du er nyansat eller har været ansat i en årrække. Og det glæder mig.”

”Men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal bruge de gode resultater til at tage afsæt i for at kunne udvikle organisationen yderligere. Med det overskud, som god trivsel skaber, kan vi fokusere på at udvikle vores kompetencer og vores måde at gøre tingene på, så det kommer til gavn så vi sammen med borgerne og virksomhederne får udviklet meningsfuld og bæredygtig velfærd sammen.”

”Men arbejdet ligger jo mellem målingerne. Vi skal fastholde de gode resultater, og lære af dem, således vi kan blive bedre sammen. Og det arbejde glæder jeg mig til at vi i fællesskab i Lydens By kan folde ud.”, afslutter Jesper Thyrring Møller.

Undersøgelsen er evidensbaseret og lavet i samarbejde med Ennova.

Nøgletal

Trivsel
Struer Kommune: Index 84
Øvrige kommuner: Index 69

Jeg er motivation i mit arbejde
Struer Kommune: Index 85
Øvrige kommuner: Index 71

Jeg vil anbefale arbejdspladsen til andre
Struer Kommune: 82
Øvrige kommuner: 66