Musikken spiller stadig på Høloftet
21-01-2021 12:00

 

Musikken spiller stadig på Høloftet

På Høloftet på Thyholm er Hanne og Bent Hargaard efterhånden hærdede i at flytte koncerter, ændre billetter, gennemføre under ændrede forudsætninger samt holde deres gæster orienterede omkring status på snart den ene og snart den anden koncert. Sådan har det været siden marts sidste år og sådan er det nok en tid endnu. De og Høloftets gæster må, som alle andre i Danmark, væbne sig med tålmodighed. ’Det er da en klar udfordring, at vi nu igen er lukket helt og aldeles ned’, siger Bent. ’Ikke kun fordi det selvfølgelig ikke er det skønneste at skulle flytte koncerter, men simpelthen også fordi vi savner musikken, samværet og vores gæster helt vildt.’

Underholdende og smuk start på 21

Fredag d. 5. februar skulle året startes med en koncert med Bull & Hjorth - en aften som de havde glædet sig meget til. Gorm Bull og Palle Hjorth leverer dansk sang med plads til både tårer og grin. Der ville være garanti for en underholdende, eftertænksom og rørende koncert og det indhold ville passe som fod i hose til Høloftets intime scene. Palle Hjorth er kendt fra bl.a ​​Savage Rose, Poul Krebs og Peter Sommer. I 2014 modtog han en Steppeulv som årets musiker. Gorm Bull var manden bag slagssangen ”Danmarks Jernhårde Ladies” og har deltaget i Dansk Melodi Grandprix i 1993/1996. De står bag pladerne "Huskekager", "Noget om Voksenliv", "Mit liv er alles", "Alt er nu" og "#sommerserenader". ’Det er et par kompetente herrer, som vi virkelig har glædet os til at byde velkommen. Men som tiden gik, kunne vi godt mærke, at det hang i en tynd tråd’ siger Bent Hargaard.

Svært at undvære musikken

Ligesom arrangører mangler oplevelsen af at skabe fællesskab omkring en musikalsk oplevelse, mangler musikerne naturligvis også mødet med deres publikum. Måske netop derfor streamede Bull & Hjorth en online koncert fra deres facebookside en af de sidste dage i det gamle år. De kaldte det en nytårskoncert, og en af tilhørerne var Bent fra Høloftet. Bull & Hjorth leverede en skøn koncert og var undervejs meget i dialog med tilhørerne ude ved skærmene - også Bent. Musikerne og Høloftets ejer fik lige vendt det faktum, at det snart var februar, og altså tiden til koncerten på Thyholm, og at det naturligvis var spændende, om der til den tid ville være restriktioner, der kunne forhindre koncerten. ’Ellers streamer I blot fra Høloftet’ tilbød Bent, og sådan blev aftalen.

Vi gennemfører alligevel koncerten

Nu er Høloftet lukket helt ned, og den impulsive idé blev lige pludselig rigtig aktuel. ’Vi vil rigtig gerne holde liv i musikken, og derfor er vi superglade for, at Gorm Bull og Palle Hjorth er med på spøgen. Det ville måske være lettere at lade være, men vi ved, at mange af vores gæster i den grad savner oplevelser, og det er vi altså vildt glade for at kunne give dem’, siger Hanne og Bent Hargaard

Alle er velkomne

Så fredag d. 5. februar kl. 20.00 streames der altså en rigtig koncert på både Høloftets samt Bull & Hjorths facebooksider. Og er man denne aften til mere samvær og underholdning, kan man fra kl. 18.00 være med på en online vinsmagning på Hargaard Vinimports facebookside. ’Vi har lavet en del af disse smagninger i corona-tiden, og d. 5. februar gør vi det altså igen’, siger Bent. ’Denne del kræver tilmelding, så jeg kan få sendt vinene til deltagerne. Man kan godt kigge med på facebooksiden uden vinene, men som én af kunderne tidligere har sagt: Uden vinene, er det lidt som at deltage i tørsvømning’ siger Bent med et smil. På smageprogrammet denne aften er der en enkeltmarks hvidvin fra Penedes i Spanien, en fuldmoden Malbec fra Cahors i Frankrig og så sluttes smagningen af med en portvin. Det er sikkert en helt fantastisk optakt til koncerten med Bull&Hjorth kl. 20.00.