Mange danskere har købt bid af en ø i 2020
14-01-2021 10:00


Mange danskere har
købt bid af en ø i 2020

KOMMUNE-TOPLISTE: Landets øer står bag de største højdespring i boligsalget i 2020 – hør hvad ejendomsmæglere på øerne forklarer om fremgangen

Måske har du holdt ferie på en ø i 2020, nu hvor vi alle skulle blive indenlands? Måske har du ligefrem købt et hus på en ø i 2020, nu hvor coronaen gav os tid til at overveje vores arbejdsliv, hverdag og fritid…?

Så er du ikke alene. Øerne har haft et travlt år – og det samme har ejendomsmæglerne der.

Helt i top over kommuner med den største fremgang i bolighandlerne finder vi Samsø.

”Ja, det har været et travlt år på Samsø,” som daglig leder Ulla Olsen fra Home Samsø siger det.

”Jeg tror, at køberne har fået øje på, at det er langt billigere at købe ejendomme på Samsø end så mange andre steder, og når man kan arbejde hjemmefra, så er Samsø et dejligt sted at gøre det fra,” siger Ulla Olsen og tilføjer:

”Vi har også haft en del tilflytning af børnefamilier, som også har fundet ud af, at det fungerer at bo på Samsø med gode råvarer fra jord til bord.”

Det samme er tilfældet på Langeland, der går næstmest frem med 51 %. Mark Kirk Mahler, indehaver og ejendomsmægler fra Home Svendborg:

”Jeg tror, at vores stadig lave priser på sommerhuse gør, at det er meget attraktivt. Det samme er de helårshuse, der bliver udbudt og solgt som flexbolig til fritidsbrug på Langeland,” siger han og tilføjer:

”Du føler, du kommer til et ægte sommerhusland – og det har tiltalt mange. På Langeland kan du få afstand, få plads og frirum – tæt på vandet og naturen.”

Stress og jag bliver glemt
Også på Møn, der hører under Vordingborg Kommune og er nummer 6 på listen med 40 %, mærker man den store interesse.

”Jeg tror simpelthen, at vores overskuelige afstand fra København er hovedårsagen til, at vi oplever den fremgang, som vi gør. Selvfølgelig sammenholdt med, at priserne er så rimelige, som de er, ” forklarer indehaver og ejendomsmægler Michael Stender fra Home Møn:

”Københavnerne elsker at komme hertil og oplever, at stress og jag fra byen bliver glemt midt i vores smukke natur!”

Læsø er boligsalget steget med 31 % i 2020, på Fanø er det frem med 25 %, Ærø med 18 %, mens solskinsøen Bornholm har haft 15 % flere købere.

Per Kofoed, indehaver og ejendomsmægler, Home Nexø og Home Rønne bekræfter, at det har været et særdeles travlt år i de to ejendomsmæglerforretninger.

”2020 har været et supergodt år på Bornholm, hvor områderne med fritidshuse og flexboliger har været der, hvor fremgangen har været størst,” siger Per Kofoed, der oplever, at øen har vundet endnu flere hjerter i løbet af sommeren 2020:

”Færgedriften har været stabil, og Bornholm er en meget attraktiv ø.”

Alt i alt var 2020 et ekstraordinært år på boligmarkedet med godt 107.000 bolighandler.

Alle steder i landet – bortset fra to kommuner – er boligsalget over, og nogle steder langt over, det ellers ganske fine boligsalg i 2019.

På landsplan er fremgangen på 22 % eller godt 19.000 flere handler, viser ejendomsmæglerbranchens tal fra Boligsiden.

Se TOPLISTER for landsdele (vedhæftet).

 

TOP 10 - procentvis fremgang i bolighandler 
Kilde Boligsiden og Home (beregning), komplet kommuneliste vedhæftet