Struer Kommune omfattet af særlige tiltag
10-12-2020 17:00

Struer Kommune omfattet
af særlige tiltag

Struer Kommune er blandt de kommuner, hvor der nu indføres en række særlige tiltag at stoppe smittespredninge af COVID-19. Tiltagene træder i kraft fredag d. 11. december kl. 16.00.

Det går den forkerte vej med smittetallet i store dele af landet, også i Struer Kommune. Det tog Regeringen torsdag konsekvensen af, og udvidede kredsen af kommuner, hvor en række særlige tiltag gælder. Det er bl.a. Region Midtjylland og dermed også Struer Kommune.

Meddelelsen blev overleveret af sundhedsminister Magnus Heunicke på et onlinemøde med de berørte kommuners borgmestre – heriblandt borgmester Niels Viggo Lynghøj – der opfordrer til, at man tager situationen alvorligt:

”Det er bekymrende at smittetallet igen er stigende i vores kommune. Derfor vil jeg opfordre til, at vi alle yder en indsats for at minimere smitterisikoen og følger myndighedernes anbefalinger. Det er den eneste måde, vi kan få smitten under kontrol igen.”

Tiltagene træder i kraft fredag d. 11. december kl. 16.00 og omfatter blandt andet, at 5. klassetrin og opefter vil modtage fjernundervisning hjemmefra, kulturintuitioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden – her i blandt biblioteker – og serveringssteder skal holde lukket for servering, men fortsat med mulighed for take-away. Se den fulde oversigt over tiltag.

”Tiltagene får desværre betydning for en række områder, der i forvejen er hårdt prøvet. I foråret viste vi, at når vi i Struer Kommune står sammen om og støtter de lokale forretningsdrivende, er det en stor hjælp i en hård tid, hvorfor jeg håber, at beboerne i Struer Kommune nu vil gøre det samme.”

Der er især et tal der understreger vigtigheden af tiltagene: “Det er den såkaldte positivprocent, som bliver ved med at stige”, fortæller Niels Viggo Lynghøj. “Når vi kan se, at der konstateres flere og flere smittede, så er det altså ikke fordi vi tester flere; det er simpelthen fordi der er flere smittede i befolkningen”.

Besøgsforbudet forlænget
på alle plejehjem i kommunen

Styrelsen for Patientsikkerhed har forlænget det midlertidige besøgsforbud på alle kommunens plejecentre med øjeblikkelig virkning.

Forbuddet mod besøg gælder både indendørs og udendørs.

Der er ved beslutningen om fastholdelse af påbuddet lagt vægt på, at der fortsat er konstateret forhøjet og mere udbredt smitte med COVID-19 i Struer Kommune.

Påbuddet gælder nu frem til d. 10.01.2021.

Beboerne har ret til og mulighed for at få besøg af én særligt udvalgt pårørende, som må komme på aftalt besøg.

Fodplejere og frisører er omfattet af forbuddet og må ikke komme ind i Centrene. Alle sundhedsfaglige tilbud, fysioterapi, fodterapi mm fortsætter som hidtil.

Alvorligt syge og døende beboere kan modtage besøg efter aftale, som hidtil.

Der er ikke konstateret smitte blandt bebeoerne på kommunens plejecentre.