NYT UNGERÅD SKAL ARBEJDE DIREKTE SAMMEN MED POLITIKERNE
25-11-2020 23:00

NYT UNGERÅD SKAL ARBEJDE DIREKTE SAMMEN MED POLITIKERNE

I fremtiden får unge i Struer Kommune sit eget ungeråd, der skal være bindeled mellem kommunens unge og politikerne.

Et nyt ungeråd skal sikre, at borgere mellem 16 og 25 år i Struer Kommune kan komme i dialog med politikere og inddrages i spørgsmål og temaer, der vedrører unge. Kultur- og fritidsudvalget godkendte mandag den nye ungerådsfunktion, der årligt skal tilføres 25.000 kr. til at etablere en platform, hvor de unge kan blive hørt og i direkte samspil med kommunens politikere italesætte deres ønsker til kommunens udvikling.

Det er den nystartede forening Station 7600, der skal varetage ungerådsfunktionen og dermed være det samlende organ, der virker som bindeled mellem de unge og politikerne. Ungerådet skal repræsentere de unge i kommunen, være bindeled til ungeambassadørerne samt virke som sparringspartner i sammenhæng med idéudvikling, nytænkning og generel udvikling af ungelivet.

”Det er fedt at bo i en kommune, hvor politikerne deler ønsket om en bedre bro mellem de unge og det politiske system. Ungerådet kan helt klart give et stærkere samarbejde mellem ungekulturen og politikerne, mens det forhåbentligt også kan give en bedre dialog om og realisering af projekter,” siger formand for foreningen Station 7600, Nicolaj Nielsen, og fortsætter:

”Vi drømmer om et permanent miljø og værksted for vores idéer og arrangementer, der alle kan samle og udvikle ungelivet i kommunen.”

Mest mulig udvikling til alle
Det nye ungeråd skal blandt andet inddrages eller høres i forbindelse med politiske sager, der vedrører ungdomslivet i Struer Kommune. Ungerådet bliver således høringsberettiget og der vil løbende blive mulighed for at afholde dialogmøder mellem Ungerådet og Kultur- og Fritidsudvalget.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen, ser etableringen af ungerådet som en stor gevinst for både de unge, kommunen og politikerne:

”Det er virkelig glædeligt, at de unge nu får sit eget råd, hvor de kan blive hørt og taget alvorligt, når kommunes ungdomskultur skal udvikles. Igennem det nye ungeråd vil de unge få en mere direkte mulighed for at involvere sig og sætte sit præg på kommunens udvikling. Ungerådet kommer således til at være i et tæt samspil med os politikere, hvor vi i fællesskab skal medvirke til at gøre Struer til en endnu mere attraktiv kommune,” fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen.