Fysioterapeuters webshop har 9-doblet omsætningen
11-11-2020 12:00

Fysioterapeuters webshop har
9-doblet omsætningen

Dårlige knæ eller andre fysiske skavanker behøver ikke betyde et farvel til skipisten eller golfbanen. Fysioterapeuter har stor succes med at sælge eller udleje hjælpemidler til folk, der stadig vil være aktive

Med de rette hjælpemidler kan selv folk, der døjer med knæproblemer, sagtens komme på skiferie, spille golf og give den gas på fodboldbanen. Det er der flere og flere, der har fået øjnene op for. Og det betyder, at folkene bag Fysiolab.dk har fået ualmindeligt travlt, siden de for alvor begyndte at fokusere på deres webshop.

”Folk vil være aktive, selvom de er kommet op i årene. Man accepterer ikke længere bare at holde op med at være aktiv. Samtidig accepterer man ikke længere at have ondt”.

Sådan lyder det fra Erik Risum, der er ejer af Thyholm Fysioterapi og Fysioklinik Snedsted og samtidig en af folkene bag webshoppen og testcenteret Fysiolab.dk.

En ny start for klinik

Opkøb, sammenlægning og udvidelse. Folkene bag Thyholm Fysioterapi har fart på. Da Erik Risum og hans hustru i 2012 overtog fysioterapiklinikken i Hvidbjerg på Thyholm, overtog de en nedprioriteret klinik, som manglede en del opmærksomhed.

Parret brugte den kommende tid på at få bygget klinikken op.

”Bare det, at vi rent faktisk var til stede i klinikken, var et plus”, konstaterer Erik Risum.

Sammen med kollegaen Kristian Simonsen har de også overtaget en fysioterapiklinik i Snedsted og driver desuden en såkaldt satellit-klinik i Vestervig.

Da parret i 2012 indtog Hvidberg, lå klinikken i en gammel købmandsbutik. Rammerne var ikke tidssvarende, og derfor slog parret til, da de fik chancen for at bygge nyt ved byens kulturhus. Her er klinikken nu en integreret del af bygningen. Sideløbende med at drive klinik, havde parret også en lille webshop. Her kunne man købe eller leje såkaldte kropsbårne hjælpemidler såsom knæskinner, læderkorsetter og lignende. Webshoppen blev drevet i det omfang, de havde tid til det.

Grundig instruktion

I dag er der sket en enorm udvikling med hensyn til webshoppen. To kollegaer havde et sideprojekt med blandt andet udførelse af fysiske test og salg af testudstyr til fodboldklubber og andre idrætsinstitutioner, og de blev enige om at de ville stå stærkere, hvis de slog sig sammen i én webshop.

Dermed kan de nu tilbyde en lang række ydelser i webshoppen. Og det er noget, der har ramt en åre. Salget af varer og test-sessioner er 9-doblet det seneste års tid.

Når man køber eller lejer en knæskinne eller andet hos Fysiolab.dk, skal man først svare på en række spørgsmål, så man er sikker på at få en skinne, der passer perfekt. Samtidig får man adgang til videoer, der enkelt og pædagogisk forklarer, hvordan man selv tager skinnen på, hvordan den skal sidde og hvad man skal være opmærksom på.

”Det betyder, at man selv kan tage den på. Man skal ikke selv forbi en fysioterapeut. Man får hjælpemidlerne tilsendt, og så kan man ved hjælp af filmene sagtens klare det hele selv”, siger Erik Risum og tilføjer, at kunderne derfor kommer fra hele landet – ikke mindst fra Østjylland og Sjælland.

Nogle bruger diverse hjælpemidler til at beskytte eksisterende skader, mens andre – såsom motocrosskørere – køber diverse hjælpemidler for at sikre, at skaderne slet ikke opstår.

 

Stadig lokale trods udvikling

Da Thyholm Fysioterapis oprindelige webshop, Fysioshoppen, blev slået samme med Fysiolab, fik virksomheden langt flere strenge at spille på. Nu kunne de også tilbyde kosttilskud, træningsudstyr og træningsplaner. Samtidig kan de levere ”hele pakken” i forhold til sportsfolk og sportsklubber. De kan teste sportsfolkene og analysere spilernes bevægelsesmønstre og på den måde lave individuelle træningsplaner, der kan være med til at minimere risikoen for skader og optimere den fysiske funktion.

”En test er i sig selv ikke meget værd, hvis man ikke bruger resultaterne til noget eller re-tester for at følge den fysiske udvikling. Som fysioterapeuter kan vi for eksempel være med til at se på, hvorfor en spiller er blevet langsommere, og hvad man bør være opmærksom på fremover. Vi har muligheden for at måle og veje den enkelte sportsudøvers fysiske formkurve, forklarer Erik Risum.

Selvom Thyholm Fysioterapi altså spiller på flere strenge, og er engageret en lang række steder, er det lokale stadig meget vigtigt.

”Vi er til for lokalbefolkningen. Hvis ikke vi var det, havde vi ingen eksistensberettigelse. Men når det er sagt, kommer det både vores patienter og lokalområdet til gavn, at vi hele tiden udvikler os, siger Erik Risum, der selv flyttede til Thyholm sammen med sin familie for tre år siden.

For yderligere oplysninger kontakt Erik Risum på 97871595