Boliginteressen stiger yderligere
13-10-2020 15:00

Boliginteressen stiger yderligere

Lover godt for resten af 2020 for boligejerne. Ingredienserne er der til yderligere prisstigninger, vurderer økonom

Endnu flere var ude og kigge på bolig i september. Der var 3,5 % flere fremviste huse, 15 % flere fremviste lejligheder og hele 22 % flere fremvisninger af sommerhuse sammenlignet med august, viser ejendomsmæglerkæden Homes fremvisningsindeks.

”Dermed peger pilen atter opad for danskernes boliginteresse efter et lille dyk i kølvandet på en travl sommer,” siger Bjørn Tangaa Sillemann, der er økonom i Danske Bank.

Det betyder 16 % flere fremvisninger af hus og rækkehuse sammenlignet med for et år siden, mens lejlighederne er ’oppe’ med 49 %. Sommerhusene følger tæt efter med ca. 37 % flere fremvisninger i september sammenlignet med samme måned sidste år.

Købernes interesse for huse er specielt iøjnefaldende i Hovedstaden og Nordjylland.

Ifølge Home og Danske Bank er antallet af fremvisninger ikke mindre imponerende set i lyset af det for tiden meget begrænsede udbud af boliger.

”De relativt få sælgere har med andre ord historisk travlt med at holde deres bolig ren og pæn og klar til at byde nysgerrige boligkøbere velkomne,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i Home.

Foruden den store boliginteresse og det begrænsede udbud er det historisk set billigt at låne på grund af de lave renter, og de fleste har trods alt ikke oplevet nogen tilbagegang i deres indkomst.

”Tilsammen giver det opskriften på højere priser, som vi også har set det de seneste måneder, og med den stigende boliginteresse, vi ser lige nu, så lover det godt for resten af 2020 for boligejerne,” forklarer Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank, men understreger dog i samme åndedrag, at hvis corona-smitten igen breder sig og svækker europæisk økonomi, så kan det også komme til at gå ud over boligmarkedet.