Masser af glas og fynsk kunst på Mississippi
03-10-2020 21:00

 

Masser af glas og
fynsk kunst på Mississippi

Lørdag den 3. oktober er der fernisering på årets sidste udstilling kl. 14.00-17.00. Udstillingen kører frem til søndag den 8. november. I hele udstillingsperioden er der åben torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00, samt alle dage i efterårsferien.

Så er vi klar med årets sidste udstilling, der kommer til at omfatte glaskunst udført af Frida Franco-Dossar og 10 billedkunstnere fra Fyn. Samtidig tager vi hallen i brug, hvor vi vil udstille 800 sparebøsser, fortæller formanden for Mississippi, Bruno Nordensgaard.

Det er lykkes for os at få glaskunstneren Frida Franco-Dossar til at udstille hendes flotte glasmosaikker sammen med hendes billedkunst. Frida er født i Ungarn i 1964 og opvokset med de kunsttraditioner, der var i landet dengang, samt har hun hentet inspiration ved et længere ophold i Polen.

Kunstnergruppen "Landmalerne" fra Fyn består af ti malere, der fortolker landskabet på hver deres måde. Kunstgruppen har bestået siden 2002, hvor de har udstillet sammen ved forskellige lejligheder. De har blandt andet udstillet på Johannes Larsen Museet med titlen ”Landmalerne i Sybergland”.

Mississippi har siden sidste fernisering haft besøg af streetart kunstneren Richard Homes, der har udsmykket omkring 30 kvm væg med et værk, der hedder ”Fremtiden er over os”.

Sidste udstilling i år kommer også til at omfatte en udstilling af ca. 800 sparebøsser, der er stillet til rådighed af Erik Wishoff, der bor i Hvidbjerg på Thyholm.
 

Hele udstillerlisten er:
Frida Franco-Dossar, glaskunst
Kunstnergruppen "Landmalerne" fra Fyn
    Mogens Sjøgård
    Hans Peter Hansen
    Jørgen Hinke
    Kirsten Hesselager
    Esben Eriksen
    Peter Bork-Johansen
    Kurt Servé
    Keld Nielsen
    Camilla West 
    Ole Vedby Jørgensen
Sparebøsseudstilling

Kunstnerpræsentationer:

Frida Franko-Dossar
Frida Franko-Dossar er en livskunstner, som arbejder i glas. Vejen hertil har været lang og kringlet, men samtidig givet hende en meget alsidig indsigt i mange discipliner omfattende bl.a. tegning og modellering, foruden at hendes konstante nysgerrighed for kunst har givet hende en faglig pallette, der er bredere og anderledes end de flestes.
Under Fridas længere ophold i Polen, var der fokus på det at kunne tegne med blyant, tusch, akvarel og i gouacheteknik. Noget, der optog hende, var den figurmættede, tekniske udfordrende østeuropæiske måde at illustrere eventyr på. Især de russiske eventyrillustrationer har inspireret hende. Den stil, hun arbejder med i dag, rummer ofte dele af sådanne elementer. Siden er der hentet inspiration i andre lande. Hendes stil er fabulerende og fyldt af mange små og fine detaljer ofte i næsten en uendelighed, som rummer eventyret. Det ses bl.a. i den prægtige børnebog: ”Om dengang hunden, katten og musen blev fjender for evigt”, som hun har illustreret så fremragende.
I 1994 kom Frida Franko-Dossar til Danmark og har de seneste år haft base og værksted i Gedved ved Horsens. Her opdagede Frida, at man kan male på glas og på den måde få en stor lysintensitet ind i arbejdet, som ikke kan opnås på anden måde. Hendes væsentligste arbejder indtil nu er et flere meter højt billede i glas til Vestre Kapel i Horsens.

Landmalerne fra Fyn
Idéen bag gruppen Landmalerne er, at deres værker skal være landskabsrelaterede.

Gruppen har tidligere udstillet på blandt andet:
Sønderborg Slot, Kirsten Kjærs Museum, SAK Svendborg, Johannes Larsen Museet og forskellige gallerier.

Landmalerne opstod i forbindelse med, at Keld Nielsen havde en udstilling i Galleri DGV i Svendborg. Her mødte han Jørgen Hinke, der foreslog, at de lavede en kunstnergruppe, som arbejdede med landskabskunst. Navnet opstod spontant, og gruppen voksede til otte, senere ti.

Til større udstillinger inviterer gruppen ofte gæster.

Gruppen, der udstiller på Mississippi, er Mogens Sjøgård, Hans Peter Hansen, Jørgen Hinke, Kirsten Hesselager, Esben Eriksen, Peter Bork-Johansen, Kurt Servé, Keld Nielsen, Camilla West og Ole Vedby Jørgensen.


Mogens Sjøgård
 


Camilla West
 


Esben Eriksen
 


Keld Nielsen
 

Kirsten Muchitsch Hesselager
 


Kurt Servé
 


Ole Vedby
 


Peter Bork-Johansen