Ny udstilling i Regelbau 411
16-09-2020 00:00

Ny udstilling i Regelbau 411
Den 3. oktober 2020 åbner Regelbau 411 efterårets udstilling Divine Accents of Other Voices med den danske lydkunstner Laurits Jongejan. 

Udstillingen Divine Accents of Other Voices belyser samhørighedens stemme mellem teknologi og menneske. Vi omgiver os hver dag med teknologi, der gennemstrømmer vores måder at kommunikere og interagere med hinanden. Ofte fremhæves konsekvenserne af teknologien som en ambivalent størrelse, der på den ene side har forbedret vores livskvalitet, skabt større mobilitet og frihed, men på den anden side truer med at degradere os til stadigt mere rodløse og fordrevne væsner.

Med fokus på værkernes udformning, lyde og funktionalitet rejser udstillingen spørgsmål om, hvordan kunsten kan tilbyde andre tilgange til interaktionen mellem mennesket og teknologien. Med et syv-kanals korværk for syntetiske stemmer udforsker Laurits Jongejan spændingsfeltet mellem det menneskelige og computerskabte og gennem billeder og lyd, hvordan menneskets fravær kan gøres nærværende i mentale, digitale og kompositoriske landskaber.

Laurits Jongejan (DK) bor i København og arbejder som lydkunstner med installationer, videokunst og elektroniske kompositioner. I sin praksis henter Jongejan inspiration fra japansk teknologiforståelse og afsøger alternative måder at forholde sig til de ting, vi omgiver os med, herunder vores forhold til teknologi, maskiner og genstande. 

Udstillingen åbner den 3. oktober 2020 kl. 15.00 og er åben hver dag fra 10-17. Regelbau 411 har gratis entré.

Divine Accents of Other Voices er støttet af Struer Kommune, Nordisk Kulturfond, Færchfonden, Dansk Komponist Forening, Danske Jazz Beat og Folkemusik Autorer. Udstillingen er kurateret af Matilde Best og Simon Thykjær.

Læs mere på: www.regelbau411.dk