Busterfilm preniere 16. juni 2021
29-06-2020 11:00

Busterfilm preniere 16. juni 2021

Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om Buster Oregon Mortensen får nu nyt liv i form af en spillefilm om vores ukuelige anti-helt Buster.

Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok!

Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. Det har de to til fælles! Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows. I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham. Og igen er det troen, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens Verden.

BUSTER starter optagelser på Fyn 10. august og har bl.a. Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang og Henning Jensen på rollelisten. Instruktør er Martin Miehe-Renard, manuskript Jesper Nicolaj Christiansen og filmen produceres af CroneUngfelt Productions ApS i samarbejde med Det Danske Filminstituts markedsordning samt FilmFyn. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

INSTRUKTØRENS TANKER

Buster Oregon Mortensen lever i sin helt egen verden!

Nå ja, han lever selvfølgelig også i forstaden Brønshøj, og det gør han sammen med sin far, mor og lillesøster Ingeborg foruden en hel masse andre mennesker, som næsten allesammen befinder sig en smule højere på den sociale rangstige end Buster og hans familie.

Men Buster kan trylle, og det kan de andre ikke!

Helt trylle kan han måske ikke endnu, men øvelse gør mester, siger Busters bedste ven, den pensionerede kanonkonge Hr. Larsen. Og at drømme er jo ikke forbudt.  Så hvis ellers man har en god portion selvtillid og en sund tro på sig selv, er der faktisk ikke noget, der er uopnåeligt.  Hvad enten det er en rejse med familien sydpå eller et kys fra den eneste ene. For Buster er der ingenting, der ikke kan lade sig gøre. Og det er vi rigtig, rigtig mange, der kunne lære noget af! 

Producernes tanker:

At filmatisere historien om Buster, i en opdateret version, synes vi tiden og en ny generation kalder på. En nyfortolkning som vores børn fuldt kan relatere til. 

Kernehistorien i bogen, og karakteren Buster, der er så udødelig og vigtig, trænger til et reboot til de generationer, der er nu. At viderebringe historien om en dreng, et menneske, der bare er, hvad han er, med de midler han har (og ikke har). Han er dog elsket og elsker, og han kan trylle. Han drømmer. Og det lever han efter.

Lad os minde hinanden om vigtigere værdier end målsætninger og præstationer. Buster kan med sit væsen bibringe noget eftertænksomhed om oprindelige følelser, relationer, livsglæde, håb og kærlighed

Busters Verden, og Buster som karakter er et meget bredt kendt brand, som i sig selv vil være opmærksomhedsskabende for Fyn at få til Fyn. Buster bor i hjertet hos flere generationer. I hele Danmark. Og nu skal den nye Buster optages på Fyn.

Både filmens instruktør og producere har mange og gode erfaringer med at lave film på Fyn, og vi glæder os meget til at komme tilbage. Fyn skal det være – Fyn er film.