Nu åbner Velfærdshuset
22-06-2020 13:00

Nu åbner Velfærdshuset

Den 25. juni indvies Velfærdhuset officielt, og dermed samles velfærdsområderne i Struer Kommune under samme tag. Ambitionen er, at den tættere sammenhæng mellem fagligheder og borgere, gør at vi kan se nye muligheder i fællesskab.

Efter at have udsat åbningen på grund af coronakrisen, kan Struer Kommune nu slå dørene op for Velfærdshuset på Peter Bangs Vej 15, som samler kommunes kernevelfærd i de historiske bygninger, hvor Bang og Olufsens administration i mange år havde hjemme.

Struer Kommune samler sine ressourcer på velfærdsområderne ét sted, således Struer Kommunes borgere kun får ét henvendelsessted og bedre mulighed for at høste velfærdsgevinsterne ved øget og mere tilgængeligt samarbejde på tværs af organisationen.

Vi gør det fordi, at vi har et ønske og en ambition om, at man vil opleve en forbedret kontakt med kommunen i de fleste af livets facetter, når man fremover kan klare kontakten ét sted.

For medarbejderne styrker det nye fælles domicil samarbejdsmulighederne på tværs af fag- og velfærdsområder, der allerede koordinerer i et tæt samarbejde, men hidtil har været spredt geografisk.

Nærhed til borgerne og en velkendt modtagelse

”I Struer Kommune er vi tætte på hinanden. Den nærhed er en styrke, når man i Velfærdshuset skal opleve en smidig betjening, selvom henvendelsen strækker sig over flere fagområder. Med Velfærdshuset samler vi kernevelfærden og kan udnytte nærheden, således alle forhåbentlig vil opleve et løft, når der rettes personlig henvendelse til kommunen.” siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Med ét henvendelsessted i Velfærdshuset betyder det også, at mange borgerne med forskellige agendaer skal benytte samme indgang. Og når man træder ind i Velfærdshuset, vil man opleve at blive mødt af en digital check-in løsning, der gør det nemt for alle at melde deres ankomst ved at scanne sygesikringskortet og derefter blive vist rundt i huset. Derudover vil der i den nye modtagelse være en ’floorwalker’ til stede, som står klar til at hjælpe, støtte og vejlede borgerne godt på vej i Velfærdshuset. 

Efter den imødekommende modtagelse, vil man opleve at komme på rundtur i kommunen – turen går eksempelvis til Bøhl, Grisetå Odde eller Regelbau 411. Mødelokalerne i Velfærdshuset er nemlig opkaldt efter særlige steder eller områder i Struer Kommune. Dermed er nærheden til hele kommunen også forankret både fysisk i huset men også visuelt.

Åbent hus for borgerne

Den officielle indvielse d. 25. juni er begrænset på grund af forholdsreglerne i forbindelse med COVID-19. Derfor arbejder Struer Kommune på at afholde et åbent hus for interesserede borgere efter sommerferien, hvor det vil være muligt at få en rundtur og introduktion til det nye Velfærdshus.

Borgerservice i Velfærdshuset

I Velfærdshuset vil det være muligt at få hjælp med henvendelse vedrørende digital selvbetjening, ligesom digitale ansøgninger om helbredstillæg, flytning, sygesikring, NemID mv. også vil kunne foretages i Velfærdshuset.

Det betyder, at personer, som alligevel har et ærinde i Velfærdshuset, undgår at skulle henvende sig flere steder, for at få en betjening af ydelser som relaterer sig til Borgerservice.

Borgerservice i Smedegade fortsætter med fuld betjening på alle ydelser som hidtil. Og skal du have hjælp til pas, kørekort, ID-kort og brevstemme ved valg, vil det kun være i Smedegade at man skal henvende dig.

Find vej til Velfærdshuset

Velfærdshuset har adresse på Peter Bangs Vej 15, og har gode transportforbindelser, som du nedenfor kan få et overblik over:

Parkering

Det er muligt for borgere at parkere foran Velfærdshusets indgang.

Bus

Bus 23 – Struer st. til Holstebro st. – stoppested på Hjermvej

Efter sommerferien kommer Rute 1 (bybussen) til at stoppe ved Velfærdshuset. Indtil da kan man stå af på Nørmarksvej.

Desuden kører Rute 342 til Peter Bangs Vej 24a, der ligger i gåafstand fra Velfærdshuset.

Cykel

Der er let adgang til Velfærdshuset via cykel, da der på både Søndergade og Hjermvej findes cykelstier forbundet med resten af cykelstinetværket i Struer Kommune.

FAKTA

Centrene, der skal flytte administrative medarbejdere til Peter Bangs Vej, er:

  • Skoler & Dagtilbud
  • Sundhed & Omsorg
  • Handicap, Social & Psykiatri
  • Børn & Familie
  • Arbejdsmarked og Borgerservice

– og samtidig skal hjemmeplejen bruge bygningen som udkørselssted. I alt omkring 330 medarbejdere på de centrale velfærdsområder i Struer kommune får deres gang i den historiske bygning, der er kendt af mange af kommunens borgere, som gennem tiden har arbejdet for Bang & Olufsen.