Sådan undgår du at fyre for gråspurvene
11-06-2020 11:00

Sådan undgår du at fyre
for gråspurvene


Her får du tre gode råd til rentable energiforbedringer. Du kan også få en rapport for lige netop dit hus

Det er måske lidt svært at forholde sig til her i sommermånederne, men når du er tilbage fra sommerferien, er det en god ide at se på dit hus’ energiforbrug, og på hvordan du undgår at fyre for gråspurvene.

I forbindelse med Danske Banks lancering af en helt ny Bolig- og energirapport, som er udarbejdet i samarbejde med OBH Rådgivende Ingeniører, giver energirådgiver Henrik Nissen tre gratis anbefalinger til generelle energiforbedringer, der tjener sig hjem.

”Mit første råd vil være at efterisolere sit loft, da det er nemt at komme til, og det er muligt for alle at efterisolere,” siger Henrik Nissen fra OBH i en video på Danske Banks Facebookside.

Hvis man ikke allerede har lavenergivinduer og -døre, er det også et oplagt sted at sætte ind, anbefaler han. Her skal de fleste have hjælp af en håndværker, da det er en større operation.

Har du et ældre naturgasfyr, råder han også til, at du skifter det ud med en ny, kondenserende type gasfyr, som er særligt effektiv.

”Så vil man allerede efter den første sæson, kunne opleve en besparelse på sit gasforbrug,” fortæller Henrik Nissen.

I ejendomsmæglerkæden Home vurderer man, at mange boligejere i ældre huse kan have glæde af at få præsenteret helt konkrete energiforbedringer specifikt for ens egen bolig.
”Undersøgelser viser, at mange tusinde boligejere kan få en lavere varmeregning og et bedre indeklima, men de fleste ved ikke, hvor de skal sætte ind for at få den bedste effekt,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

I forbindelse med et eventuelt senere salg kommer energiforbedringerne også en til gode.
”Køberne går meget op i boligens energimærke, og nye lavenergivinduer er især i høj kurs, da de ofte også giver boligen et mere moderne udtryk,” siger Homes boligmarkedsanalytiker.

Rapporten koster 4.000 kr. Vælger du at finansiere forbedringerne gennem Danske Bank, får du rapportens pris i rabat.

FAKTA: Bolig- og energirapporten er især interessant hvis dit hus er mere end 20 år gammelt.

Danske Bank tilbyder rapporten i samarbejde med OBH Rådgivende Ingeniører.

Du får besøg af en bygningsrådgiver fra OBH, som:

  • gennemgår din bolig fra A til Z
  • kommer med anbefalinger til forbedringer, der også tager højde for dine ønsker
  • giver overblik over udgifter og potentielle besparelser
  • Danske Banks Bolig- og energirapport koster 4.000 kr.
  • Vælger du at finansiere forbedringerne med et realkreditlån i Realkredit Danmark eller et Danske Bolig Fri-lån i Danske Bank, får du rapportens pris i rabat.  (Rabatten kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter.)

Læs mere på https://danskebank.dk/sundbolig hvor du også kan deltage i en konkurrence om en gratis rapport.