DANSESHOW PÅ HJUL, OG OPERA PÅ TOPNIVEAU – KOMMER TIL THYHOLM
18-05-2020 09:00

 

DANSESHOW PÅ HJUL, OG OPERA PÅ TOPNIVEAU – KOMMER TIL THYHOLM

Når borgerne ikke kan komme til kulturen, må kulturen komme til borgerne. Det er målet med en række koncerter og arrangementer, Struer Kommune i maj og juni måned afvikler på grønne områder ved boligforeninger og pladser i og omkring Struer. Med initiativet ønskes at skabe en følelse af sammenhold og et musikalsk lysglimt, man kan være fælles om i en tid, hvor mange er isolerede.

“Kulturen har en særlig evne til at samle og styrke fællesskabet mellem mennesker. Det er derfor mit håb, at vi med dette nye initiativ kan bidrage med nye muligheder for fællesskab for os borgere her i Struer Kommune.” fortæller Lars Møller Pedersen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget

Flere af Struers kor og ensembler har allerede været kommunen rundt og givet borgerne unikke oplevelser. Eksempelvis har koret Good Vibrations besøgt alle ældrecentre i Struer, hvor de med deres inkluderende sange har skabt en helt speciel stemning for både beboere og det hårdt arbejdende personale.

I en tid nu, hvor Struerboerne ikke kan komme til de mange gode kulturtilbud i Struer, tænkes dette koncept nu endnu bredere. Kulturen og fællesskabet er hjørnesten i det gode liv, der ønskes skabt for borgere i Struer Kommune. Derfor står Struer Kommune for en række arrangementer, hvor kulturen flytter helt ud til folket, hvor de kan deltage på forsvarlig vis og inden for reglerne, og samtidig opleve arrangementer sammensat specielt til lejligheden. Dermed får borgerne mulighed for at opleve en koncert eller deltage i et danseshow fra en vindueskarm, altan eller forhave – helt uden at forlade hjemmet.

“Når vi mangler vores vante rammer for fællesskab omkring kultur, koncerter og bevægelse, så skal vi finde nye veje. Vi håber derfor, at så mange muligt vil åbne både døre og vinduer, komme op ad stolene og lytte med, når kulturen nu kommer hjem til dig.” siger Lars Møller Pedersen

Program:

6. juni – Hvidbjerg Station – Operaen i midten & danseworkshop på hjul
Operaen i midten producerer høj kvalitativ musikdramatik på en relevant og tilgængelig måde. De formår at skabe opera for alle generationer i en original og tilgængelig form med relevans for vor tid. Denne dag foran Hvidbjerg Station er der sammensat et program specielt til lejligheden – der er lagt op til en helt unik oplevelse.
Er der noget som kan få børn til at stimle sammen i forhaven som når hjem-is bilen kommer forbi? Det vil den mobile danseworkshop udfordre når den lørdag d. 6. juni turnerer villakvartererne i Hvidbjerg og byder unge som gamle op til dans.
 

23. Maj – Ådalen – Kalles World Tour & Vibekke Zol
Bevæbnet med loopstation, trommesæt, bas, balloner, pivedyr, ridderhjelm, boremaskine og omtrent alle mulige tænkelige genstande, der kan lave lyd og en god portion selvironi, serverer Kalle World Tour musikalsk underholdning i verdensklasse.
Vibekke Zol og Struer Sportsdanserforening byder op til dans. Med entusiasme og højt humør er det umuligt ikke at bevæge fødderne og danse med.

30. Maj – Ringgården & Anlægget – Sonja Hald
Drilsk, livskraftig, dansk indierock med finurlige tekster - bugnende med ordspil og referencer til både C.V. Jørgensen og Eik Skaløe. Vinderne af karrierekanonen 2015 har spillet med prominente navne som Kim Larsen, Folkeklubben, Niels Skousen og Steffen Brandt. Deres tidløse musik kommer helt ud i krogene af et univers med guitarer, en sælsom blanding af elektronisk habengut samt – naturligvis – nøje afmålt banjospil. Alt sammen placeret rundt om Dahls uafviseligt nærværende stemme.