En god nyhed i en svær tid
13-05-2020 13:00

En god nyhed i en svær tid

Landsforeningen af VæreSteder har udviklet en alternativ Ferie Camp 2020, hvor 1700 socialt udsatte holder ferie sammen hver for sig. Arbejdsmarkedets Feriefond støtter initiativet.

Landsforeningen af VæreSteder har udviklet en digital udgave af året Ferie Camp, der gør det muligt at tilbyde socialt udsatte og deres familier en ferieoplevelse med fællesskab, aktiviteter og masser af oplevelser. Den digitale Ferie Camp går i luften tirsdag den 7. juli og varer frem til fredag den 10. juli. Der forventes, og som de foregående år, omkring 1700 deltagere.    

”Vi er simpelthen så glade for, at vi også i år kan tilbyde socialt udsatte en ferieoplevelse. Ingen tvivl om, at det netop nu er en svær tid for mange socialt udsatte og deres familier, og med Ferie Camp er der et lyspunkt, noget positivt at se frem til og være sammen om,” udtaler Cliff Kaltoft, sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder.

Sidste år deltog 1700 socialt udsatte i Ferie Camp, og beslutningen om aflysning følger myndighedernes forbud mod større forsamlinger. Samtidig er mange socialt udsatte i en sundhedsmæssig risikogruppe for COVID-19, og det vil derfor hverken være lovligt eller sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre årets Ferie Camp. Det var en meget trist beslutning, der blev modtaget med stor skuffelse blandt socialt udsatte og i mange hjem, som ikke har andre muligheder for sommerferie. Men selvfølgelig skal socialt udsatte og deres familier også have en ferieoplevelse i år.  

Derfor har Landsforeningen af VæreSteder arbejdet på højtryk for at udtænke et alternativ.

Nu er vi klar med Ferie Camp 2020. Det bliver fire dage med fællesskab, aktiviteter, dejlig mad og unikke oplevelser. Og det bliver digitalt.

1700 socialt udsatte og deres familier får forud for Ferie Camp 2020 tilsendt en madkasse med måltider til de fire dage og en aktivitetskasse med effekter til de mange aktiviteter undervejs. De er med hjemmefra eller fra deres værested, og de deltager via en lukket Facebook gruppe, som bliver base for Ferie Camp 2020.  

En dag på Ferie Camp 2020 vil typisk se således ud. Vi spiser morgenmad fra madkassen sammen hver for sig. Bagefter er der forskellige aktiviteter. Det kan være en gå- eller løbetur, hvor deltagerne tager billeder af turen og lægger dem op i gruppen. Frokosten kommer fra madkassen og vi spiser sammen hver for sig. Så er der igen aktiviteter. F.eks. trylleshow, hvor deltagerne tryller med effekter fra aktivitetskassen eller dyrker deres kreative evner med udstyr fra ”kreativitet”. Madkassen byder på aftensmad, som vi igen spiser sammen hver for sig. Efter maden er der livekoncert med kendt dansk kunstner eksklusivt til Ferie Camp 2020. Det kan også være karaoke med videoer fra deltagerne eller spillefilm, der kun kan ses, hvis man er deltager på Ferie Camp 2020.

Gennem alle dagene vil deltagerne kommentere begivenhederne, lægge videoer og billeder op og dele oplevelserne med hinanden. Ferie Camp 2020 kombinerer lokal fysisk deltagelse med det store digitale fællesskab.

”Det er helt afgørende, at der netop i år er et ferietilbud, der er med til at fastholde kontakten til de mange socialt udsatte deltagere og holde sammen på fællesskabet. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, og vi er sikker på, at vi kan skabe en unik ferieoplevelse for rigtig mange socialt udsatte og deres familier,” udtaler Cliff Kaltoft, sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder.

Initiativet bakkes op af Arbejdsmarkedets Feriefond, der gennem flere år har finansieret Ferie Campen.  

”Inden for rammerne af myndighedernes meldinger medvirker Arbejdsmarkedets Feriefond gerne og fleksibelt til alternative ferieformer til glæde og gavn for vanskeligt stillede familier og børn. Arbejdsmarkedets Feriefond lægger vægt på, at ferieophold styrker sociale netværk og mindsker social isolation. Selvom det samvær, vi normalt forestiller os, er udfordret af COVID 19, viser Landsforeningen af VæreSteder med den digitale Ferie Camp nye veje til fællesskab for en stor gruppe udsatte mennesker og deres familier. Det er en gruppe mennesker, der om nogen, har brug for en ferieoplevelse og et afbræk fra en ofte presset og kaotisk hverdag. Det initiativ støtter Arbejdsmarkedets Feriefond med glæde” udtaler Nina Löwe Krarup, direktør i Arbejdsmarkedets Feriefond.

 

 Landsforeningen af VæreSteder (LVS) er etableret i 1998. I dag har Landsforeningen mere end 230 væresteder og idrætssociale foreninger fordelt over hele landet som medlemmer, og derigennem kontakt til omkring 25.000 socialt udsatte borgere. På værestederne kommer socialt udsatte med en kombination af tunge sociale problemstillinger som hjemløshed, ensomhed, psykiske og fysiske lidelser, alkohol- og stofmisbrug, gæld og fattigdom.

For yderligere information, kontakt venligst:
Landsforeningen af VæreSteder - www.vaeresteder.dk - www.idvi.dk - www.dengodehistorie.net - Sekretariatschef  Cliff Kaltoft - cliff@lavs.dk - 21473965