Kom med til østrigsk smagning
02-04-2020 16:00

Kom med til østrigsk smagning

Lidt impulsivt og måske også lidt ugennemtænkt (men simpelthen fordi jeg savner jer og de vinoplevelser, vi har sammen) indbød jeg i fredags til Virtuel Vinsmagning, siger Bent Hargaard, og fortsætter - "Og du milde. Hele 61 vinsmagningskasser røg afsted, og på den måde var vi sikkert langt over 100 mennesker samlet til smagning af 4 vine…

"Jeg siger stor tak til alle, der deltog. Det gav så megen go’ energi og blod på tanden til mere. Så fredag d. 10. april gør vi det igen !

Men faktisk udvider vi smagningen og har inviteret vinbonden med.

Judith Mehofer fra vores fantastiske østrigske hus er mere end klar til at gå online, og sammen vil hende og jeg gennemgå smagningens 5 vine." Se lige invitationen fra Judith her.

De fem vine er:
- Mehofer Sekt
- Mehofer Risling
- Mehofer Grüner Veltliner
- Mehofer Chardonnay
- Mehofer Pinot Noir

Kassen med smagningens 5 vine koster kr. 550,- afhentet. Den kan naturligvis også leveres...

Konceptet

Vinsmagningen foregår på ww.facebook/com/hargaardvinimport.dk/ fredag d. 10/4 kl. 18.00.

Man opfordres til, at I sidder klar med Sekt i glasset, og evt. har forberedt lidt appetizer.

Judith foreslår her: Pureret peberfrugt smurt ud på ristet brød.

I løbet af max. 1,5 time vil man smage de 5 vine, og Judith og Bent Hargaard vil gennemgå dem og fortælle om tilblivelsen. Alt imens kan I – som i fredags – kommentere og stille spørgsmål. Der vil blive holdt nogle små pauser mellem hver vin.

Hvad skal vi spise?

Man skal ikke spise sammen denne fredag, men når smagningen er afsluttet, kan vi hver for sig sætte os til bords og nyde vinene til vores mad.

Vi har fået nogle meget fine menuforslag fra Judith til smagningens 4 øvrige vine, så nu kan I virkelig får lavet en skøn middag.

Til Riesling og Grüner Veltliner: Skiveskåret, ovnbagte søde kartofler. Hertil Carpaccio med feta, mandler og honning.

Til Chardonnay: Cremet svampepasta eller Svampe-risotto.

Til Pinot Noir: Her foreslår Judith Kaiserschmarrn og at Rødvinen serveres ved 16 grader.

Desserten Kaiserschmarrn er en kendt østrigsk og sydtysk dessert, der tilberedes af pandekagedej. Dejen tilberedes af mel, mælk, æg og lidt sukker og salt og steges på panden i smør ved middel varme indtil undersiden er fast. Dejen deles i mindre stykker og vendes flere gange, indtil den er færdigbagt. Den drysses med flormelis og kan serveres med sveskekompot, men der kan også anvendes kompot eller marmelader af f.eks. æble, abrikos eller kirsebær.

Tilmeld jer

Vores mængder af Mehofervin begrænser os i, hvor mange deltagere, vi kan være til denne smagning.

Vi har gjort 90 kasser klar, og dem er vi i gang med at udlevere.

Så send os en mail, hvis I vil med. Så sender vi eller laver aftale om udlevering…

Uha, vi glæder os til ’at se jer’.