Limfjordsturismen på toppen med ny rekord
19-02-2020 09:00


Limfjordsturismen
på toppen med ny rekord

Det går rigtig godt for Limfjordsturismen. For femte år i træk kan kommunerne i partnerskabet Enjoy Limfjorden præsentere vækst i antallet af overnatninger – en vækst på 4,2%. Det samlede antal overnatninger i området har dermed aldrig været højere, og væksten er over landsgennemsnittet på 4%.

Alle kommuner oplever fremgang, men Holstebro kommune er topscorer med en vækst på 6,6%, tæt forfulgt af Morsø og Struer kommuner med en vækst på 5,8% og 5,1%. I kategorien udenlandske gæster, oplever Struer Kommune en fremgang på hele 17,6% og Skive en fremgang på 10,7%. Dette viser de helt friske tal fra VisitDenmark og Danmarks Statistik.

Leder af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen, udtaler:

”Vi er i løbet af fem år gået fra lige knap 1,9 millioner overnatninger i området til nu over 2,4 millioner. Det er over en halv million flere overnatninger, og det er helt sikkert noget, turismeerhvervet kan mærke, og det er en vækst, som kommer kommunerne til gode i form af nyskabte arbejdspladser. Turismeindustrien og virksomhederne kan godt tillade at klappe sig selv på skulderen. Den store fællesindsats har givet et flot afkast, og flere virksomheder og overnatningssteder melder nu om kapacitetsproblemer i højsæsonen. Derfor bør der arbejdes mere med at udvide skuldersæsonen i området, så opblomstringen kan sikres i fremtiden.

Enjoy Limfjorden består af Lemvig, Holstebro, Skive, Morsø samt Struer kommune og blev dannet for at skabe vækst og arbejdspladser via de mange turismemuligheder, der findes i det nordvestjyske område. Det er lykkedes ganske godt.

Partnerskabet Enjoy Limfjorden opløses grundet den nye turismereform, hvor kommunerne skal være en del af nye destinationsselskaber, og de fem kommuner splittes op og er nu del af nye destinationer i det fremtidige turismearbejde.

Holstebro og Lemvig kommuner er en del af Destination NordVestkysten og har deres primære indsats i dette destinationsselskab. Kommunerne Morsø, Skive og Struer har dannet Destination Limfjorden.