2019 blev rekordår for sommerhusudlejning
17-02-2020 08:00

2019 blev rekordår for sommerhusudlejning

Flot december lukker febersæson. Bookinger for 2020 tegner allerede til nyt rekordår

 

En flot december måned med 0,9 mio. overnatninger bragte det samlede antal overnatninger i udlejede feriehuse i 2019 op ti top med i alt 20,8 mio. overnatninger. Det er en stigning på 6 % i forhold til 2018, hvor den hidtidige rekord lød på 19,5 mio. overnatninger, oplyser Danmarks Statistik.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home understreger de nye tal blot, at det er gode tider, hvis man som sommerhusejer ønsker at få et tilskud til udgifterne ved at eje et sommerhus gennem udlejning nogle uger om året.

”Efterspørgslen er stor – både fra danske og ikke mindst tyske familier – og udlejningsbureauerne melder om mangel på huse,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

Samtidig gør han opmærksom på, at der er øget bundfradrag i forbindelse med udlejning af sommerhuset gennem et bureau i 2020. Sammenlignet med 2019, hvor det var 40.900 kr., er det i år de første 41.800 kr. af lejeindtægten, der ikke skal betales skat af.

Det er femte år i træk at sommerhusudlejningen sætter rekord.
Udsigterne til at leje sit sommerhus ud er fortsat rigtig gode, viser de nyeste tal for fremtidige bookinger.

Der var ved udgangen af december 2019 allerede booket 274.000 husuger for 2020. Det er en fremgang på 19 % i forhold til bookingerne på samme tidspunkt året før.
Det kan tyde på, at feriehusudlejningen i 2020 er på vej mod endnu et rekordår,” lyder det fra Danmarks Statistik.

Både de lave renter og de attraktive udlejningsmuligheder er med til at støtte op om sommerhusmarkedet, vurderer Realkredit Danmark.

”Ved at benytte sig af udlejningsmuligheden, kan sommerhusejerne således presse deres - i forvejen lave - finansieringsbyrde endnu længere ned eller eksempelvis spare op til løbende forbedringer af sommerhuset,” skriver seniorøkonom Sofie Heerup Friis i en kommentar.

GRAF: Feriehusudlejning, overnatninger (faktiske tal)