Seniorer i kø til fællesskab
17-02-2020 08:00

Seniorer i kø til fællesskab
55+ andelsboliger med Middelhavs-klima er voldsomt populære

Det er tredje gang, Home sælger et projekt med 55 seniorboliger efter svensk model, og hver gang har interessen langt oversteget antallet af boliger.

Bovieran, som boligerne kaldes, findes 24 steder i Sverige. Det unikke ved boligerne er, at de er placeret i hestesko omkring et glasoverdækket fællesareal. Inde i glashuset med ca. 1800 planter er der klima som ved den franske riviera med palmer, rislende vand, petanquebaner mm.

På det seneste projekt, Bovieran Ishøj, blev der afholdt to informationsmøder med ca. 500 deltagere, skriver Via Ritzau, og tirsdag, som salget skulle begynde den efterfølgende søndag, havde den første interesserede køber allerede lagt sig i kø hos den lokale Home for at sikre sig sin ønskelejlighed blandt byggeriets 2- og 3- værelses andelsboliger, der er forbeholdt folk over 55 år uden børn. På den første dag blev 35 af boligerne reserveret, og de første købsaftaler er allerede underskrevet, oplyser Home.

Ved Bovieran-byggerierne i Frederikssund og Hedehusene var interessen lige så overvældende, fortæller indehaver af Home Sydhavnen & Projektsalg Lone Bøegh Henriksen, som varetager salget.

Både Home og projektudviklerne, Bovieran Danmark A/S og Sjælsø Management, gør, hvad de kan for at undgå disse situationer, hvor folk lægger sig i kø.
”Vi kan se, at interessen øges for hver gang vi udbyder boligerne, og folk stiller sig hele tiden tidligere i kø. Men for os er det den bedste måde at gøre det på, for vi ønsker ikke, at det skal ende i en budkrig,” siger Lars Jacobsen, direktør i Bovieran Danmark til Sydkysten.

”Men det er svært at forhindre, da det er nogle meget eftertragtede boliger, og vi er faktisk lidt overraskede over, hvor dedikerede folk er i forhold til at få præcis den bolig, de ønsker,” tilføjer Lone Bøegh Henriksen.
Hun mener, det i høj grad er fællesskabet med ligesindede, der trækker.
”Og det starter allerede i køen, hvor folk har det hyggeligt sammen og lærer hinanden at kende. Og den 1400 kvm store vinterhave er et perfekt omdrejningspunkt for det sociale liv – hele året,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Al vedligeholdelse af fællesarealerne og boligerne varetages af foreningen.
”Mange lever i dag et aktivt seniorliv med rejser, fritidsinteresser og samvær med familie og venner, og de har ikke tid og lyst til at bruge tid på vedligeholdelse af hus og have, så det tiltrækker også købere,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Ud over det nye Bovieran-projekt i Ishøj, hvor salget lige er startet, er der to projekter i Frederikssund og Hedehusene, som er solgt. Desuden er der yderligere tre på vej - i Solrød, Helsingør og Frederiksværk.
Der er endnu ikke Bovieran-projekter vest for Storebælt, men på Bovierans hjemmeside, kan man udfylde et interesseskema og også foreslå en byggegrund, hvor der kan ligge et Bovieran-hus. Det kræver i alt 8.000-10.000 kvm.

Se mere - https://bovieran.dk/beliggenheder/interesseskema/