2 nyheder fra Thisted Bryghus
21-01-2020 08:00

2 nyheder fra Thisted Bryghus

Som start på 25 året for at Thisted Bryghus - som det første danske bryggeri - introducerede økologisk øl på det danske marked, kommer nu en helt ny af slagsen: Økologisk ØL Havre.

Den nye øl er brygget med malt af økologisk havre, hvede og byg, alt sammen dyrket på markerne på Gyrup Gård tæt på Nationalpark Thy.

-  ØL Havre er en mørk Stout, men mere mild og let drikkelig end mange af de kraftigere Stouts på markedet. Det skyldes blandt andet den maltede havre og den ristede hvedemalt fra Gyrup, som bidrager med en mere frisk og mild/rund maltprofil, end de ofte lidt tunge Stouts baseret på bygmalt, fortæller Brygmester Antoni Aagaard Madsen, der har udviklet den nye øl.

ØL Havre kan nydes til flere typer mad.

- med kun 6,2% alkohol, er det en øl, der sagtens kan drikkes til en god frokost. Gryderetter med okse- eller svinekød vil også være et perfekt match for ØL Havre, eller hvad med at prøve den til østers? - lyder det fra Antoni Aagaard Madsen.

Den nye havrestout kommer i familie med to andre økologiske øl - ØL Spelt og ØL Rug, som Thisted Bryghus har udviklet i samarbejde med det nye mikromalteri i Thy - Gyrup Malt.

- det har været utrolig spændende at arbejde med de engagerede maltere fra Gyrup, og vise hvad andre kornsorter som spelt, rug og havre kan i ølbrygningen, fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Den nye ØL Havre er netop sendt på markedet. 

Nyhed nr. 2

Thisted Bryghus har netop lancerede en ny India Pale Ale (IPA) på det danske marked. Det er den tredje øl i en den nye signaturserie, der så dagens lys for et år siden.

- Signatur IPA er en hyldest til de humlede og relativt bitre IPA’er, der er fremtrædende på den amerikanske vestkyst. Det er en øltype, der brygges tæt på de store humleproducenter i Yakima Valley, og som er karakteristisk ved, at humlebitterhed og humlearoma er langt vigtigere end fylde og smag fra malten, fortæller Brygmester Antoni Aagaard Madsen.

Den nye Signatur IPA har en solid bitterhed fra Centennial humle, og en dejlig grape/ananas/citrus-aroma fra Citra og Mosaic humle.

- Signatur IPA er selvfølgelig ufiltreret for at bevare så meget at den fine humlearoma som muligt. Det er en øl, der passer godt til retter som Lasagne, gode burgere og asiatisk krydret mad, fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Signatur IPA gør den fyldige let røgede Stenøl Strong Ale og den lyse venlige porseøl Sweet Gale selskab i en serie af signaturøl fra Thisted Bryghus og som kan købes overalt i landet.