Boligsælgere giver mindre ved døren
15-01-2020 15:00

De hurtigste hussalg:
Boligsælgere giver mindre ved døren
Bliver villaen eller rækkehuset solgt på under 30 dage, er rabatten til køber nu lige så beskeden som på købet af en lejlighed

For første gang siden 2011 er der næsten lighed i prisafslaget på et hus og en lejlighed, viser tal fra Boligsiden, som Home har set nærmere på. 

Tendensen ses for hurtigste handler. For de lejligheder, der er solgt efter max. én måned i 2019, har køberen fået et afslag i prisen på i snit 1,4 %. Omtrent det samme har husejeren givet – nemlig 1,6 %.

”Når et hus eller en lejlighed bliver handlet inden en måned, bliver der typisk givet ingenting eller kun meget lidt i prisforhandlingerne – ja, det ender sågar med overbud i nogle handler. Det er typisk de mest attraktive boliger, og sælger har råd til at spille mere kostbar, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

I 2011 var der uafgjort mellem husene og lejlighederne - nemlig 3,5 % i afslag for begge. I 2014 var forskellen størst med 1,3 % på lejlighederne og 3,1 % på husene.

”Lejlighedsmarkedet kom først ud af starthullerne efter finanskrisen. Siden er hussalget kommet stærkt efter, og det aflæses tydeligt i afslaget, ” siger Michael Dalsager.

 

  KILDE: Boligsiden og Home, handler for hele markedet