2019 bød på færrest tvangssalg i 10’erne
15-01-2020 15:00

2019 bød på færrest
tvangssalg i 10’erne

Største fald siden toppen i Region Sjælland – færrest tvangsauktioner i Hovedstaden. Se tallene for din kommune

2019 blev det år i 10’erne med færrest tvangsauktioner. I snit blev der bekendtgjort 186 tvangsauktioner om måneden, hvilket er langt under det historiske gennemsnit på 317 om måneden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Realkredit Danmark har sammenlignet 2019-tallene med 2018 og kan konstatere, at der er 538 færre bekendtgjorte tvangsauktioner – hvilket svarer til et fald på 19 %.

”Stigende beskæftigelse og stigende disponible indkomster, der øger husholdningernes rådighedsbeløb og dermed bedre mulighed for at betale deres boliglån, er sammen med den lave rente de primære forklaringer på den glædelige udvikling,” forklarer Sofie Heerup Friis fra Realkredit Danmark.

En anden vigtig faktor for færre tvangssalg er fremgangen på boligmarkedet.

”Vi har oplevet en høj aktivitet i 2019 i hele landet,” fortæller boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen og fortsætter:

”At færre må gå fra hus og hjem er ekstremt positivt, da tvangsauktioner oftest sker i forbindelse med en kedelig situation såsom, længerevarende arbejdsløshed, sygdom eller en skilsmisse.”

Boligejerne i alle regionerne har oplevet færre tvangsauktioner.

Region Sjælland, som ellers har været hårdest ramt, tegner sig for 597 tvangsauktioner i 2019, hvilket er et fald på 61 % siden toppen i 2012.

”Den gunstige udvikling afspejler, at der er kommet mere gang i det sjællandske boligmarked over de senere år hjulpet godt på vej af stigende beskæftigelse og de lave renter, som kommer hele boligmarkedet til gode,” skriver Sofie Heerup Friis, seniorøkonom i Realkredit Danmark, i en kommentar til tallene.

Region Hovedstaden kan prale af at være den region med færrest tvangsauktioner i 2019. 

 

SE TAL FOR ALLE KOMMUNER herunder.


FAKTA: Tvangsauktioner i 2019 fordelt på kommuner (kilde: Danmarks Statistik)