Klarhed over kvadratmeter i nybyggeri
13-12-2019 18:00

Klarhed over kvadratmeter i nybyggeri

Nye regler for arealangivelse på plantegninger træder i kraft fra 1. januar

Efter sager med misforståelser omkring størrelsen på nyopførte lejligheder – de såkaldte projektsalg - har Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) nu i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk udarbejdet et sæt nye regler for, hvordan arealet skal angives på plantegninger i forbindelse med salg af nye lejligheder, hvor man kan købe en bolig, inden den er opført. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Fremover skal den indvendige længde fra væg til væg angives for hvert enkelt rum på plantegningen, og der må ikke anvendes yderligere arealangivelser.

De nye regler ’har til formål at sikre, at de arealoplysninger, der anføres i plantegninger, ikke kan give anledning til misforståelser hos forbrugeren. Samtidig kan den give forbrugeren brugbare oplysninger til fx fremtidige indretningsmuligheder af projektboligen.’

”Det skal være trygt for folk at købe en ejerbolig, også når det er en, der først skal opføres. Med de nye regler bliver størrelsen tydeligere for køber, så vi undgår, at de nyslåede boligejere bliver skuffet, første gang de åbner døren til deres nyopførte bolig,” udtaler Ole Hækkerup, direktør i DE.

I Home hilser man de nye regler velkomne.

”Der har været forskellige arealangivelser, som kunne forvirre forbrugerne, så de nye regler er på sin plads,” siger mæglerfaglig konsulent i Home Pernille Breyen Drews.

Reglerne kommer til at gælde for alle ejendomsmæglere, der - lige som Home - er medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening.

Plantegninger skal være tilrettet i overensstemmelse med den nye branchenorm pr. 1. januar 2020 eller snarest herefter, dog senest 1. marts 2020.

Home understreger, at de nye regler ikke ændrer på, at ejendomsmæglerne forsat skal oplyse både lejlighedens BBR-areal og tinglyste areal i salgsopstillingen.