Regelbau 411 fernisering på udstillingen
10-12-2019 19:00

Regelbau 411 fernisering på udstillingen "Gender is Political"

På lørdag kl. 14.00 åbner Regelbau 411 en ny udstilling i bunkerne ved Oddesund. Denne gang er det den spanske kunstnerduo Cabello/Carceller, som gæster Nordvestjylland. Kom og få et glas, hils på kunstnerne og se udstillingen "Gender is Political".

 

Ana Cabello og Helena Carceller har i tre årtier arbejdet sammen for at undersøge, hvordan bestemte kropsidealer og forestillinger dominerer vores billedkultur, hvordan disse forestillinger skaber særlige repræsentationer, og hvordan man kan tilbyde alternativer til disse gængse forestillinger.

Billeder er repræsentationer. Med andre ord; billeder forestiller noget og fremvise dette noget på en bestemt måde. Denne grundlæggende erkendelse kan være en vigtig pointe, når man ser på værker af den spanske kunstnerduo Cabello/Carceller.
 
Kunstnerne besøgte kunsthallen på Thyholm i sommers og har siden da udviklet udstillingen, som præsenterer værkerne Lost in Transition_A Performative Poem og Dancing Gender Trouble i unikke stedsspecifikke installationer.

På trods af at Cabello/Carceller repræsenteret i museer verden over, så er kendskabet til dem i Danmark meget begrænset, og udstilling i Regelbau 411 er den første soloudstilling i Danmark siden 1996.

Udstillingen åbner 14. december kl. 14. og har åben hver dag kl. 10-17 indtil 16. februar. Også jul og nytår.
 
Der er altid gratis adgang i Regelbau 411.