Sorte køkkener er populære
27-11-2019 15:00
 
 

Sorte køkkener er populære
Men pas på. Der er lige et par ting, du skal være opmærksom på, inden du ’går i sort’ i køkkenregionerne, siger eksperter

Sorte køkkener er gået fra at være ret usædvanlige til at være både trendy og ganske udbredte.

”For nogle få år siden var det stort set kun hvide køkkener, der hittede hos boligejerne, men nu er de sorte køkkener også begyndt at vinde frem, og de er også populære hos køberne, fortæller vores ejendomsmæglere,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra ejendomsmæglerkæden Home.

Men hvis du overvejer at investere i et sort køkken, er der nogle udfordringer, du skal være ’obs’ på, advarer køkkeneksperterne Charlotte Asplund fra BYASPLUND Interior & Light Designer og indretningsdesigner Jeanette Hammarstedt på onlinemagasinet Houzz.dk.

Først og fremmest er det størrelsen på dit køkken – er det stort nok til at være sort?
”Et lille køkken kommer nemlig til at virke endnu mindre, hvis det er sort, og generelt giver mørke farver en fornemmelse af, at rummet skrumper ind,“ forklarer Charlotte Asplund.

Samtidig er det en god idé at holde igen med overskabene, hvis de skal være sorte, tilføjer Jeanette Hammarstedt:
”Gå forsigtigt til værks med overskabe i sort, da det nemt kan give et meget tungt udtryk, hvis der er for mange af dem. Ofte er det bedre at investere i en blanding af hylder og underskabe.”

Ifølge de to eksperter handler det et langt stykke hen ad vejen om at vælge de rigtige låger, hvis man drømmer om et sort køkken.

Charlotte Asplund fortæller til Houzz.dk:
”Jeg ser egentlig ingen ulemper ved sorte køkkener, hvis du vælger de rigtige køkkenlåger. Jeg anbefaler, at man som udgangspunkt undgår sorte låger i højglans, hvor selv de mindste fingeraftryk øjeblikkeligt bliver synlige. Desuden bliver fingeraftryk og andre mærker endnu mere tydelige, hvis du har direkte sollys skinnende ind i køkkenet. Matte, ensfarvede låger fungerer derimod rigtig fint uanset lysindfald – men forvent, at de til en vis grad også tiltrækker synlige fingeraftryk.”

En ulempe ved sorte køkkener er også, at de har en tendens til at ’opsluge’ lyset, så det skal man tage højde for i sin belysning og lyssætning, råder de to eksperter.