6 ud af 10 skal købe bolig igen
30-11-2019 15:00
 
 

6 ud af 10 skal købe bolig igen

Førstegangskøberne er på færde, men der er endnu flere, der vil købe for anden og tredje gang

Der skal vind til for, at møllen drejer rundt, og det samme gælder for boligmarkedet.

Her puster de nyslåede boligejere, førstegangskøberne, vigtig energi ind og får handlerne til at rulle, men folk, der køber anden og tredje gang osv., spiller faktisk en større rolle, viser en måling fra YouGov og Home.

”Når vi køber bolig anden gang, sker det ofte for at komme videre til en større bolig, måske en bedre adresse, hvor der er plads til den voksende familie. Tredje gang kan handle om, at boligen er blevet for stor, eller at vi drømmer om en anden måde at bo på, eksempelvis i et rækkehus, en lejlighed eller et sommerhus, ” siger Michael Dalsager, kommunikationskonsulent i Home.

De nye købere udgør 41 % af flokken på boligjagt lige nu, mens køberne med erfaring fylder 59 %, viser den repræsentative måling blandt 2000 danskere. 310 – svarende til 15 % - har planer om at købe bolig inden for det næste halve år.

”Bolighjulet drejer bedst rundt, når der er unge til at tage over efter de gamle. Det er der lige nu, og det er en af forklaringerne på, at salget kører så godt, ” siger Michael Dalsager.

Alt tegner til, at boligsalget i 2019 bliver det bedste i årtiet.