Ny kommunaldirektør fundet
26-11-2019 21:00

Ny kommunaldirektør fundet

Jesper Thyrring Møller er ny kommunaldirektør i Struer Kommune. Han er tiltrukket af den tydelige udviklingsdagsorden i kommunen og de stærke ambitioner om nærhed og høj kvalitet, der ligger i visionen ”Tæt på mennesker, teknologi og natur”.

Struer Byråd har godkendt ansættelsen af 59-årige Jesper Thyrring Møller som kommunaldirektør i Struer Kommune med tiltrædelse den 1. februar 2020. Han kan dermed fortsætte sin mangeårige karriere som kommunaldirektør i Struer Kommune, som han fremhæver for visionen ”tæt på mennesker, teknologi og natur” og de gode rammer, han mener der er tilstede i kommunen for at skabe det gode liv.  

59-årige Jesper Thyrring Møller ser derfor frem til at tiltræde i Struer og lære lokalsamfundet, byrådet og organisationen at kende og arbejde for visionen, som ifølge ham favner alt det, en moderne kommune skal kunne for at lykkes med at skabe den bedst mulige udvikling i fællesskab med borgere og virksomheder.  
”Nærhed til hinanden giver mulighed for at opbygge de gode relationer, det kræver at udvikle lokalsamfundet bedst muligt. Mennesket gør en forskel, og i sådan et fællesskab kan kommunen understøtte lokal udvikling på en attraktiv måde, og de muligheder og den vilje fornemmer jeg klart er til stede i Struer Kommune. Sammen med de fantastiske omgivelser – naturen – og den stærke erhvervshistorie – teknologien – har Struer Kommune en klar retning og et stærkt fundament for udvikling og det har jeg en enorm lyst til at bidrage til,” siger Jesper Thyrring Møller. 

Han nævner Velfærdshuset på Peter Bangs Vej og Lydens By som de aktuelle eksempler på fremsynede udviklingstiltag i Struer Kommune, der inddrager borgere og virksomheder og sammen med dem skaber rammerne om det gode liv – både for nuværende borgere og potentielle tilflyttere. 

Struer Kommune videre i en god retning
Borgmester Niels Viggo Lynghøj ser frem til samarbejdet mellem byrådet og den nye kommunaldirektør og takker ansættelsesudvalget for en god og grundig proces med et stærkt felt af kandidater. 
”Jeg glæder mig til at byde Jesper Thyrring Møller velkommen. Jeg er sikker på, at han med sin mangeårige erfaring med kommunal topledelse og store interesse for den udvikling, Struer Kommune er inde i, kan være med til at bringe kommunen videre i den retning, byrådet har lagt, og sammen med ledelse og medarbejdere videreudvikle kommunen som et attraktivt sted at være borger og drive virksomhed,” siger Niels Viggo Lynghøj. 

Borgmesteren takker samtidig direktør Jakob Bisgaard for at træde til som konstitueret kommunaldirektør, da Mads Gammelmark fratrådte stillingen i august måned. Jakob Bisgaard vender fra den 1. februar tilbage til sin hidtidige direktørstilling med ansvar for hovedområderne kultur, teknik og miljø. 

Musik og løb i en betagende egn
Jesper Thyrring Møller kommer fra kommunaldirektørposten i Hedensted Kommune, som han har haft siden kommunesammenlægningen i 2007, hvor han kom fra samme stilling i den tidligere Tørring-Uldum Kommune. 

Samskabelse med aktørerne i lokalsamfundet har fyldt meget de senere år og derfor holder Jesper Thyrring Møller af dialogen med borgerne og erhvervslivet, som han ser frem til at møde i Struer Kommune.
”Vi er fælles om at udvikle velfærdssamfundet og give hinanden mulighederne for det gode liv. Byrådet har sat retningen for Struer Kommune, og med åben og tillidsfuld dialog med lokalsamfundet er der gode muligheder for i fællesskab at nå målet om en kommune med nærhed og høj kvalitet,” siger Jesper Thyrring Møller. 

Han bor i den lille by Grejs nord for Vejle sammen med sin kone Else-Marie og datteren Tanne på 17 år og har også sønnen Mads på 22. Han holder af at bo tæt på sit arbejde og fornemme det lokale liv og er derfor også åben overfor at flytte tættere på arbejdet i Struer og de omgivelser, han fortæller at han er betaget af. 
Den foretrukne motion er løb – han har løbet flere halvmarathonløb – og musik er en fritidsinteresse, så Jesper Thyrring Møller forventer derfor at deltage i lydmotionsløbet Run to the Beat i Struer i sensommeren, hvor han kan kombinere begge dele og på egen krop mærke noget af det, der gør Struer Kommune til Lydens By.