Ildsjæle fra Oddesund og Skjern får støtte fra Realdania
20-11-2019 22:00
Her ses de frivillige sammen med Struers borgmester foran garnhuset i Oddesund.

 

Ildsjæle fra Oddesund og Skjern får støtte fra Realdania

Danmarks byggende ildsjæle sprudler med projektidéer, som rækker ud til lokalsamfundet, styrker fællesskabet og understøtter en bæredygtig udvikling. Nu får 19 ildsjæleprojekter – heraf to fra det midt-vestjyske – en økonomisk håndsrækning fra Realdania til at føre deres projektdrømme ud i livet. Det sker som en del af af Realdanias ildsjælekampagne - Underværker.

  • Og i Oddesund ved Struer ønsker lokale ildsjæle at renovere det stærkt forfaldne garnhus i Rofærgehavnen. Huset var den sidste garnfiskers værksted og tjærested, og nu skal det være ramme om formidling af områdets kulturarv.
     
  • I Skjern vil en gruppe handlekraftige unge omdanne byens ikoniske rundremise til værested for musik, teater, stand-up, brætspilsaftener og studiesparring.

Sådan lyder idéerne bag to projekter fra det midt-vestjyske, som nu kan blive til virkelighed med støtte fra Underværker - Realdanias kampagne til ildsjæle i det byggede miljø. Siden 2014 har kampagnen bidraget med en økonomisk håndsrækning til mere end 145 frivillige projekter. Nu er yderligere 19 projekter et skridt videre mod realisering – og heraf altså også projekterne fra Skjern og Oddesund. Fælles for alle de valgte projekter er, at ildsjælene bygger, istandsætter og ombygger bygninger og byrum som springbræt til øget lokalt fællesskab, nye aktiviteter og bæredygtige løsninger.

”I Realdania er vi glade for endnu en gang at kunne bakke op om den frivillige indsats, ikke mindst fra det midt-vestjyske, hvor der er en stærk tradition for at tage fat. Ildsjælene er gode til at se muligheder, og de gør noget ved sagen. Nu glæder vi os til at se projekterne blive til virkelighed - til gavn for ildsjælenes lokalsamfund, siger Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania.
Projekterne fra Skjern og Oddesund er er valgt blandt i alt 110 ansøgere fra hele landet. Mens projekt

’Rofærgehavn og garnhus i Oddesund’ får 640.000 kr. i støtte, kan ildsjælene bag Skjern Remise se frem til 850.000 kr. i projektstøtte.

Ny ansøgningsrunde på vej

For ildsjæle med en god projektidé er endnu en mulighed for at byde ind. Næste ansøgningsrunde har frist den 27. marts 2020. Følg med på Underværker.dk, i kampagnens nyhedsbrev og på Facebook.