Klarhed om 10. klasse i Struer Kommune frem til udgangen ​af skoleåret 2021
27-09-2019 15:00

Klarhed om 10. klasse i Struer Kommune frem til udgangen
af skoleåret 2021

Arbejdet med en helhedsplan for børn og unge har resulteret i et mere præcist billede af, hvad det koster at drive en 10. klasse på henholdsvis Thyholm Skole og på Struer Statsgymnasium.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune har fremlagt helhedsplanen for børn og unge, som er en del af den nuværende budgetproces i Struer Byråd. En del af planen handler om kommunens tilbud til elever, der vælger 10. klasse. 

Struer Kommune har i dag to tilbud på 10. klasseniveau, på Thyholm Skole og – siden 2011 – på Struer Statsgymnasium. 

I helhedsplanen fremgik det oprindeligt, at der var en forskel på ca. 30.000 kr. på taksterne på de to tilbud med en takst til Struer Statsgymnasium på ca. 80.000 kr. pr. elev. Den reelle takst viser sig nu at være 74.079 kr. 

Mere sammenlignelige priser
Struer Kommune og Struer Statsgymnasium er nemlig blevet enige om en beregningsmetode, som ifølge begge parter giver en mere præcis og sammenlignelig pris pr. 10. klasseelev. 
Med en omkostningsbaseret beregningsmetode er forskellen mellem de to tilbud i stedet godt 8000 kr. 

Organisering og takster for 10. klassetrin var på Børne- og Uddannelsesudvalgets møde den 16. september, hvor det blev besluttet at tage denne del ud af budgetseminaret og efterfølgende budgetproces og i stedet forhandle det videre.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune, Peter Vestergaard, hilser afklaringen af grundlaget for 10. klasse velkommen som en del af arbejdet med at skabe sammenhæng for kvalitet for kommunens børn og unge. 
Også rektor for Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, er tilfreds med afklaringen. 

Den nuværende driftsaftale mellem Struer Kommune og Struer Statsgymnasium blev indgået i 2011 og efterset i 2015. Efter helhedsplanen og budgetprocessen i Struer Byråd skal aftalen igen have et servicetjek. 

Den nuværende driftsaftale mellem Struer Kommune og Struer Statsgymnasium løber indtil videre skoleåret 2020-2021 ud, så de nuværende elever i 9. klasse har mulighed for at vælge mellem to 10. klassetilbud i kommunen i næste skoleår, som starter til august 2020.