Se kunst på Mississippi og vær med i en dialog
03-09-2019 23:00

Se kunst på Mississippi
og vær med i en dialog

Efter fem udstillinger er Mississippi klar til at præsentere den næst sidste udstilling i år. Den nye udstilling er med fire billedkunstnere og to keramikere.

Lørdag den 7. september er der fernisering kl. 14.00-17.00. Udstillingen kører frem til søndag den 6. oktober. I hele udstillingsperioden er der åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00. På ferniseringsdagen åbnes der kl. 13.30.

Udstillerlisten:
Johnny Schmidt Erbs, billedkunst
Jan Jensen, billedkunst

Ellen Ahrensback Roesgaard, porcelæn
Annette Falk Lund, billedkunst
Vibeke Gøtzsche, keramik
Annette Kampmann Ilfeldt, billedkunst


Lokalkunstner på Mississippi
Den vestjyske kunstmaler, Johnny Erbs, fik i påsken Publikumsprisen for udstillerne på både KP19 og Spring19, de to påskeudstillinger i Kunsthal Aarhus.
Johnny Erbs, der er at finde på Mississippis udstilling 6, har gået på Aarhus Kunstakademi.
Johnny Erbs er optaget af dynamikken i modsætninger og i miljøbetingede placeringer, hvor han eksperimenterer med typer af fortællende billedsprog.

Giver ikke op
”Jeg begynder dér, hvor de andre har givet op” – udtaler billedkunstner Jan Jensen og fortsætter – ”Dadaisterne dømte kunsten død under første verdenskrig. Mange åndrige og indsigtsfulde kapaciteter har siden været med til at sprænge kunstens rammer og afsagt dødsdommen over de klassiske udtryksformer som maleri og skulptur. Det er de nye medier, der er fremtidens værktøjer: Video, film, cyber space, etc.

Alligevel er der nogle reaktionære idioter, der nægter at strække pensel og overgive sig til den nye teknik. Min romantiske påstand er, at ingen af de tekniske mediers billeder - kvalitetsmæssigt - kan hamle op med det håndmalede billede. Det gode håndmalede billede har en intensitet, der stadigvæk er den digitale, énøjede billedstrøm overlegne”.

Hvad Inspirerer mig?
Annette Falk Lund lader sig inspirere af – legen, lysten og længselen.
”Legen, fordi det skal være sjovt for mig at være på arbejde.”
”Lysten, fordi jeg elsker at fordybe mig og overraske mig selv.”
”Længselen, fordi jeg føler et tvingende behov at bruge mit savn.”

En danske maler sagde engang til en journalist - ”kunst er noget man helliger sig”, det genkender jeg. I en kontinuerlig og undersøgende arbejdsproces vil jeg formulere en vision, et budskab. Mennesker og deres færden med hinanden på den ene side og materialet, altså farver, papir, lærred på den anden side, udgør motivationen. Målet er et billede, som er godt malet, poetisk og dragende.

Skulpturel keramik
Ellen Ahrensback Roesgaard er optaget af det menneskelige udtryk; ansigtsudtryk, kropssprog og de signalværdier, der ligger i beklædningsgenstande. Det fremgår tydeligt af de værker Ellen udstiller på Mississippi.

Hun henter inspiration i samværet med andre mennesker, hvor hun fascineres af den mangfoldighed, der udspiller sig og af alle de historier, hvert enkelt menneske bærer med sig.

Det er den klassiske skulpturtype, der tiltaler hende mest; at se menneskelige udtryk vokse ud af leret, er en kilde til stadig fascination.

 

Fælles udstilling
Keramiker Vibeke Gøtzsche og billedkunstner Annette Kampmann Ilfeldt har begge to tidligere udstillet på Mississippi hver for sig, men nu udstiller de i en fælles udstilling.

Annette Kampmann Ilfeldts billeder er inspireret af hendes rejser til Færøerne og dens barske natur. Vibeke Gøtzsche finder sine kunstneriske udfordringer ved hele tiden at finde nye udfordringer i keramikkens verden, hvor det specielt er krukkens form, der har skabt interesse.

Mød kunstnerne
Har du lyst til at snakke med de udstillende kunstnere, vil der være mulighed på ferniseringsdagen, den 7. september, at møde flere af kunstnerne.
Kom og få en snak om kunsten og dens tilblivelse og måske om dine oplevelser ved at se kunsten. Vi ses til en spændende kunstoplevelse på Mississippi på lørdag og vær med til at skabe dialog.