Cirkus Trapez
24-07-2019 14:00

Cirkus Trapez kommer til Hvidbjerg

Lørdag den 3. august kl. 19.00 præsenterer Cirkus Trapez årets forestilling.

I år forestillingen bygget op omkring historien den lille indianer Yakari i Cirkus Trapez.

 Når artisterne i Cirkus Trapez går i manegen i år, bliver det med det helt store indianer-tema. Scenen er sat omkring indianer-drengen Yakari, som er kendt fra tegneseriens verden.

 Cirkus Trapez gik i manegen den 12. april i år med personale og dyr for at fortælle en særlig historie. Temaet er kendt fra tegneren Deribs tegneserie om indianerdrengen Yakari, som kan tale med dyrene. Fortællingen bliver levende i manegen i en ny og spændende udgave, med skolepigen Nynne som hovedrolleindehaver.

 Den røde tråd i forestillingen er indianerdrengen Yakaris søgen efter et guldtræ. Fortællingen bliver levende, når den fortælles med artisteri i bedste cirkustradition.

 

 Yakaris mor Nattens Fletning, er danserinde. Den store høvding ”Ham-der-ved” har både Vrieserheste, en pony og en araberhest med i manegen. Han mestrer på bedste indianer-vis de farlige kniv-kast. Indianer-pigen Gule Luna svæver under teltdugen, og Yakaris ven Bizonfrø sørger for at alle får et godt grin. Yakari rider ud på ponyen Lille Torden, for at finde træet, hvis blade skal give høvdingen sin visdom tilbage. 

- Lille Torden og jeg har ledt hele morgenen. Har du set det gyldne træ? spørger Yakari alle i cirkusteltet.

Bizonfrø jonglerer med træstammer, Yakaris søster Regnbuen jonglerer med vasketøj og indianerpigen Solskin skyder med bue og pil fra sin kano. Hun skyder dog ikke med hænderne, for dem står hun på. Når Solskin og Regnbue sammen med deres seks hunde, og alle de andre artister og dyr, hjælper Yakari på sin rejse, bliver historien levende, i en form som når ud over scenekanten.

- Høvding ”Ham-der-ved” er helt ude af den. Hvad skal vi gøre? siger indianer-drengen Yakari og drager ud på sin rejse.

Yakari spilles af skolepigen Nynne, som er tolv år og kommer fra Danmark. I år er hendes debut som cirkusartist. Tegneseriefiguren Yakari har derimod mange år på bagen i tegneren Deribs serie om indianerdrengen, som kan tale med dy

rene. Den levende fortælling kan opleves i Cirkus Trapez, fra den 12. april til den 15. september over hele Danmark. I Hvidbjerg 3. august kl. 19.00.

 

Billetter kan købes her https://cirkus-trapez.dk/koeb-billet