Fragments of Space and Time”- titlen på ny udstilling på Mississippi
16-06-2019 23:00

“Fragments of Space and Time”- titlen på ny udstilling på Mississippi"

Den københavnske kunstskole Spektrums elever fra nutid og fortid udstiller under titlen ”Fragments of Space and Time” på Mississippi fra lørdag d. 22. juni til søndag d. 28. juli. Der er fernisering lørdag d. 22. juni dag kl. 14.00. Udstillingen præsenterer 16 kunstnere, der gennem en årrække har fået undervisning på den københavnske kunstskole.

Kunstskolen Spektrum ligger placeret i København på Islands Brygge. Titlen på udstillingen refererer til kunstnernes arbejde på skolen. ”Space” refererer til de unikke ”rum”, hvor kunstnerne hver især arbejder med indholdet, formerne og udtrykket. ”Time” refererer til de forskellige tidslommer og øjeblikke, som hver enkelte kunstner har arbejdet i. 

Udstillingen er et indblik i arbejdet på skolen i ”nutid og fortid”. Spektrum er en af de bedste kunstforberedende skoler, der findes i Danmark, når man ønsker at forberede sig til optagelse på et kunstakademi. Fra det øjeblik man kommer ind af døren, kommer den individuelle kunst i centrum, talenter bliver udviklet, og kunstneren bliver set og hørt. 

Mississippi Kunst og Kulturcenter danner de perfekte rammer om udstillingen, hvor kunstnerne har indtaget de mange smukke rum. Det bliver en unik oplevelse, hvor man får mulighed for at se en sammensmeltning af det Kunstskolen Spektrum repræsenterer.

Kunstskolen Spektrum har eksisteret siden 1996 med Ingela og Thomas Skytte som undervisere. De er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Fra januar 2008 har skolens adresse været på Kigkurren tæt ved Islands Brygge. Skolens elever rummer en stor skala af udtryk, som de forsøger at respektere og påvirke.

Rigtig mange af eleverne har også en fortid på en de af europæiske kunstakademier.
Kunstnere fra Spektrum:

ANNA SEEBERG BRAUN
CHRISTINA MAJ LUNDQVIST
CHRISTINE LYHNE
GITTE SVENDSEN
HANNE NIELSEN KJÆRSGAARD
HEIDI STIBÆK KAISER
HOLGER BAK
JANNE MIKKELSEN

LARS HILFLING
LINDA FALKESGAARD
LINDA SANDBJERG
LIS BRAMSEN
METTE SANDFÆR
RIKKE BJØRN
TINA KALLEHAVE
TINA MENORE

Særudstilling

Samtidig har Mississippi en særudstilling med den unge, lovende kunstner Astrid Marie Storgaard fra Odense. Astrid udstiller i øjeblikket tre portrætmalerier i ” PORTRÆT NU! 2019 ” på Frederiksborg Slot i Hillerød. I den forbindelse har hun fået Carlsbergfondets Portrætpris, Specialpris.

Astrid Marie Storgaard er optaget på Fine art, Glasgow School of Art, hvor hun starter til september.