Tørfisk & the Grandfætters til Westerhawsfest i Midtpunktet
11-06-2019 21:00
Tørfisk

Tørfisk & the Grandfætters til Westerhawsfest i Midtpunktet

Den 28. februar 2020 bliver den skønne limfjordshalvø, Thyholm, forvandlet til en westerhaws fiskerby for en enkelt aften. Midtpunktet Thyholm byder nemlig indenfor til ”æ Westerhawsfest”.

En hyggelig aften med musik fra æ Wæstjylland, humør fra æ Wæstjylland og mad fra æ Wæstjylland. Midtpunktets hal bliver endnu engang pyntet op til fest og denne gang med fokus på at skabe Westerhawsstemning.

Musikken & humoren fra Wæstjylland leveres af de to Thyborøn ”boybands” Tørfisk & The Grandfætters. For bare anden gang i historien er de to bands gået med til at lave en dobbeltkoncert og hvem ved måske de indtager scenen på samme tid og giver os en oplevelse af de store? Inden de to westerhawsbands indtager scenen serveres der en lækker buffet, der selvfølgelig passer til temaet. Tambohus Kro & Badehotel har nemlig sørget for en lækker fiskebuffet med mange skønne retter.

”I Midtpunktet kan vi godt lide at lave lidt anderledes events med forskellige temaer og denne gang er valget faldet på æ skjønne westerhaw. På Thyholm sætter stor pris på æ fywer, men æ westerhaw er jo æ så ring’ endda. Vi er sikker på vi igen kan skabe en fantastisk stemning i Midtpunktets hal med to nordvestjyske boybands, der begge er kendt for deres lune humør og folkelige musik. Vi glæder os ekstremt meget til igen at byde gæster velkommen til fest i Midtpunktets hal” Kristian Hedegaard, centerleder i Midtpunktet Thyholm

Tørfisk I 38 år har Thyborøn bandet TØRFISK, turneret rundt i det ganske danske land og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981. TØRFISK har skrevet og indøvet nye sange her i 2019, som er med fra scenen og publikum synger med, hvilket fortæller at de nye sange også er godkendt, men fortvivl ikke, der er også stadig plads til de gode gamle sange. Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde. TØRFISK's koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt "Westerhaw" af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: "at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som netop de gamle numre er bygget op over. Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 19 CD’er, en del kassettebånd og LP’er i tidens løb og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Besætningen lyder: Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang Bent Bro (1961): guitar, pizzabakke, sang Bent Kirk (1958): bas, sang.

The Grandfætters Anders’ farmor er søster til Allans morfar der er bror til Christians farmor der er søster til Kesses morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Vi har samme oldeforældre. Og derfor hedder vi naturligvis ”The Grandfætters”. Vi har spillet lige så længe, vi kan huske. Så det er vel godt og vel ti år… Og med en bunke meget forskellige selvskrevne og velskrevne (som vores mødre ville sige) sange i bagagen rammer vi bredt. Vi har en god portion egne numre med på scenen, og fylder hullerne ud med historier og anekdoter fra livet i det vestjyske. Bandet har i 2019 udgivet deres andet album med super velkomponerede sange og ikke mindst den meget anmelderroste sang ”på vej” hvor bandet får hjælp af selveste Johnny Madsen.

The Grandfætters nye album er unavngivet men bliver kaldt ”den blo” (den blå). Meget velvalgt eftersom deres første album blev kaldt ”den swot” (den sorte). Bandmedlemmer Anders Toft Bro Christian Stausholm Holm Allan Toft Josephsen Christian Toft Bro
Billetsalget til Æ Westerhawsfest starter onsdag den 19. juni på midtpunktetthyholm.dk

Billetsalget til Æ Westerhawsfest starter onsdag den 18. juni på her.